Pulled beef
9/08/2014
Ofta är det något jag stöter på som leder till att jag väljer att laga en viss mat. Jag är urdålig på att göra någon slags middagsplanering och framför allt följa den. Jag vill bestämma från daga till dag vad jag/vi är sugna på. Denna gång var det som så att de hade ekologisk högrev till ett mycket bra pris plus att jag hade fått en flaska av Sweet Baby Ray's BBQ-sås med smak av honung och chipotle. Lägg där till fint väder, ingen tid att laga mat och ett par oväntade middagsgäster. Ja, då fick det bli en middag som i stort sett sköter sig själv. Ni har tidigare sett pulled pork och pulled chicken här på bloggen med lite olika kryddningar. Denna gång valde jag nötkött och kryddade inte så mycket utan hoppades på att BBQ-såsen skulle ge tillräckligt med smak. Och det gjorde den också. Köttet blev inte direkt chilistarkt så jag serverade inlagd chili till, men det är en smaksak hur het mat ni är vana vid och tycker om. Avokado och färsk ananas är alltid gott till den rökiga chilismaken tycker jag. Nom nom nom...
Pulled beef, 6-8 pers.
1 kg högrev
Sätt ugnen på 125°. Blanda de torra kryddorna och gnid in köttet med dem. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Jag använder min lergryta som jag hade lagt i blöt i 10 minuter innan. Lägg den gula löken och vitlöksklyftorna runt köttet. Häll på BBQ-såsen och vattnet blandat med fonden. Sätt på locket och sätt in grytan i ugnen, låt den stå i 6-7 timmar. Dra sedan sönder köttet med två gafflar och blanda med lite av såsen som finns i grytan. Servera med valfria tillbehör.
Pulled beef, 6-8 pers.
1 kg högrev
1½-2 tsk chilipulver, jag tog Santa Marias anchostyle chilipeppar
1½-2 tsk paprikapulver (går bra att använda rökt paprikapulver)
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
4 vitlöksklyftor, krossade
1 gul lök, klyftad
2 dl BBQ-sås (½ flaska av Sweet Baby Ray's)
1 dl vatten
1-2 msk köttfond
Sätt ugnen på 125°. Blanda de torra kryddorna och gnid in köttet med dem. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Jag använder min lergryta som jag hade lagt i blöt i 10 minuter innan. Lägg den gula löken och vitlöksklyftorna runt köttet. Häll på BBQ-såsen och vattnet blandat med fonden. Sätt på locket och sätt in grytan i ugnen, låt den stå i 6-7 timmar. Dra sedan sönder köttet med två gafflar och blanda med lite av såsen som finns i grytan. Servera med valfria tillbehör.
Håkan är ju som du och drar på med chili rejält, men eftersom frugan är en känslig varelse så får allt den chilin dras på efteråt:) Hett eller inte, gott är det och ser det ut i alla fall
Vilken ljuvlig tallrik! Det är ett tag sen nu som jag gjorde något draget. Måste åtgärdas snabbt. Jag får hålla utkik efter bra råvara helt enkelt. Köper dina tillbehör rakt av!
Kram!
Vill äta detta på en gång! MUMS!
//hundredkitchenstories.blogg.se
Looking good, helt klart! Har en bit nötkött i frysen som väntar på att bli en lyxig helgmiddag snart. Kanske får bli pulled beef! Tack för påminnelsen!
jag är tvärtemot dig och nästan MÅSTE ha en matsedel att följa, blir tokig på att gå i affären utan att veta vad jag ska handla eller att försöka stå framför kylskåpet och bestämma vad som ska lagas. tror jag har nån släng av tvångssyndrom när det gäller det där...
det ser fruktansvärt gott ut i alla falll! var riktigt längesen vi gjorde någon slags "slams" nu, får nog bli snart!
kramar!
Det börjar bli långkoks-tider nu så det är bara till att planera in en mysmiddag! Skriv in det i veckans matsedel, ni som är duktigare på att följa en sådan än mig... :-)