Bakdag

7/31/2010

Många undrar om det verkligen är möjligt att baka med barn. Ja, det är det definitivt. Man får anpassa vad de kan göra utifrån vad de klarar. Och så får man kanske sänka sin ambitionsnivå. Jag ger mig inte på att baka vad som helst tillsammans med barnen, även om Lowe ibland tycker vi ska baka alla möjliga sorters tårtor.Han brukar sitta och bläddra i sju-sorters-kakor och välja ut något. Barnen brukar antingen tycka att det är jätteroligt och allt går bra. Eller så tröttnar de efter en stund och är nöjda. Jag vet att han inte alltid har tålamod att vänta på att det vi bakat ska jäsa, så helst ska det vara smet som grund och efteråt finns det ju då en skål att slicka, så klart ;-) Lowe kan ännu bara räkna, men inte läsa, så det hjälper jag till med.
Milia är än så länge nöjd bara hon får lite mjöl att äta eller en egen bytta att "dega" i.
Så här kan det se ut en bakdag hemma hos oss. Denna dagen hade vi plockat lite hallon och blåbär i skogen så Lowe bestämde att det skulle bakas muffins.
Så vi brukar följa grundrecepet för muffins från boken och sen är det bara att smaksätta med det man önskar och har hemma.

Muffins, 12 st.
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl mjölkMamma sätter ugnen på 175° medan Lowe sätter igång och mäter.
Detta kräver full koncentration. Och sen får man "höfta" lite.


Blanda smör och socker fluffigt och rör sedan i äggen, ett i taget.
Kontrollera så allt går som det ska.Blanda mjölet med bakpulver samt vaniljsocker och blanda ned i smeten omväxlande med mjölken.


Häll smeten i 12 formar.Fyll med frukt, bär, chokladbitar eller vad man önskar. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sedan är det bara att bjuda in lite kompisar på fika.Den stolte bagaren med sina fina muffins.

15 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, visst går det bra att baka ihop med barn!
  Muffinsen såg väldigt smarriga ut :)

 2. Visst är det mysigt när man får hjälp i köket. Men en sak tror jag alla barn är eniga om, det bästa är att få slicka bunken ;) Muffinsen ser jättegoda ut.

 3. Fina muffins och en rar liten bagare :)

 4. vad stora och fina muffinsen såg ut, förstår att bagaren var stolt :) jag brukar baka mycket med min brorson och mina föräldrars kontaktbarn och det funkar ju hur bra som helst, utom när de äter så mycket deg så att de börjar må dåligt. haha!

  såg ni några spöken i spöklägenheten då? i huset vi var i var det mest lampor som tändes och släcktes själva och en toalett som började spola lite då och då, fast jag skyller det på gamla rör och konstiga elledningar...

 5. gud, vilken söt son du har! och fina muffins blev det också :)

  hoppas ni har haft en fin helg!

 6. Följer alltid din blogg, så jag hoppas att det är ok att jag länkar till den från min.

 7. Härligt Remsan...vilken go liten bagare du har till hjälp! =)
  Kram

 8. Tittade för första gången in på din blogg.....och jag blev inte besviken! Vilka härliga bilder bloggen igenom, här kommer jag att titta in ofta!

  Ps. Många bra recept, hoppas du inte har något emot att jag provar lite och lägger ut på min blogg :)vad jag tycker.

 9. Ojoj, vilka fina muffins!
  Hälsa honom att han är en riktig superbagare.
  Kram!
  Ingrid

 10. Vad mysigt att baka med barnen! Resultatet ser kanon ut!!

 11. Åh jag som älskar muffins! :)

 12. Visst kan man baka tillsammans med barnen :) Brukar oftast bli en fest i köket!
  Otroligt fina och höga muffins:)

 13. Vad härligt! Jag försöker få med min son när jag bakar, men eftersom jag bakar så ofta så tycker han inte att det är intressant. :-)
  Men man får hitta på intressanta bakverk så blir det roligt. Muffinsen ni bakade blev jättefina.

 14. Men vilken duktig bagarkille! Nu saknar jag småbarn som är med och kladdar i köket....får väl vänta på barnbarn. Hur ska jag komma ihåg dina drinkrecept ända tills vi ska ha fest i november???? Lägg i favoritmappen sa mannen så då gör jag väl det!
  Ha de´!

 15. Åh vad duktig han är killen, och säkert jättestolt!
  Jag brukar baka ibland med mitt barbarn Liam, han ÄLSKAR att baka♥

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.