Fläderdrink x 2

7/30/2010

Jag vet att det är många där ute som gjort fläderblomssaft, så har även jag. Och som många av er säkert vet så passar saften perfekt att blanda i drinkar. Här är helt enkelt tre olika varianter med helt olika smak. Trevlig fredag allihop! Själv ska jag jobba :-( , annars hade jag gärna drinkat med er ;-)


Flädermartini, 1 glas
5 cl koncentrerad fläderblomssaft
4 cl gin
4 cl limejuice (1 lime)
tonic water
ev. lite strimlat skal
is

Blanda flädersaft, gin och limejuice i en shaker. Fyll på med is och skaka. Sila bort isen och häll upp i ett glas. Fyll upp med lite tonic water. Garnera eventuellt med limeskal.

Drinken smakar inte martini eftersom den inte innehåller det, men jag antar att det har fått sitt namn efter dry martini som knappt heller innehåller någon martini. Mycket god var den hur som helst!


Cranberry Collins, 1 glas
4 cl vodka (jag tog äppelvodka)
6 cl tranbärsjuice
6 cl äpplejuice
lite Sprite

Blanda vodka och juicer i ett glas, fyll upp med lite Sprite.

Denna drinken var god, men vi tyckte den påminde lite för mycket om äppeldrinken vi brukar göra (äppelvodka, färskpressad äpplejuice och Sprite). Blir säkert annorlunda smak med vanlig vodka eller med mer tranbärsjuice än äpplejuice.


Flädermargarita, 1 glas
4 cl tequila (eller vodka)
2 cl cointreau
2 cl lime juice (½ lime)
2 cl koncentrerad fläderblomssaft
is
ev. salt eller socker till kanterna på glasen

Gnid om du vill in kanterna på glaset med en limeklyfta. Doppa det sedan i salt eller socker (beror på hur tuff man är, hi hi...). Blanda ingredienser i en shaker tillsammans med is, skaka och sila upp i ett glas.

Jag tillhör dem (få kanske) som älskar margaritas. Det är en snällare och betydligt godare variant av tequilashots med tillbehör. Så även denna margaritavarianten kommer blir en favorit.
Tycker man att det smakar otäckt med salt på kanten kan man självklart ta socker eller skippa det helt.

4 kommentarer:

  1. Mmm...fläder är ju sååå gott!!! Min pappa brukar blanda en supergod fläderdrink med lika delar vodka, koncentrerad flädersaft och mineralvatten. Mmmm...slurp!!

  2. Fläder var länge sen! Härligt med en massa drinkar, längtar till dagen jag kan sippa på en igen ;)

  3. Älskar fläder med säger pass på drink nummer ett då jag inte gillar gin! Men nummer två säger jag absolut till (hihi) och nummer tre oxå tror jag. Kram Malin

  4. hallojs! den med limejuice måste jag ge mig på, gillar allt med lime i :-) fast jag har inte fått fatt i någon fläder att göra egen saft av så det blir köpesaft, hoppas det funkar lika bra!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.