Blåbärsfrossa

7/26/2011

När vi skulle hem till våra vänner Sabina, Wille och Joel på grillmiddag erbjöd jag mig att ta med dessert. Eftersom min mamma proppar frysen full med blåbär så var det givet med blåbär i desserten. Har testa många olika sorters semifreddo, parfait och hemgjorda glassar, men inte med blåbär. Så blåbärsglass fick det bli. Glassen fick en väldigt tydlig smak av blåbär och var inte det minsta sur så man skulle kunna minska på sockermängden eller ta mindre sylt.

Ett hett tips är att inte ta med sig en frusen dessert bort, om den inte är helt frusen... Särskilt inte om ni har tänkt cykla...


Blåbärsglass, 1 ½ l
4 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl strösocker
200 g frysta blåbär
100-150 g blåbärssylt

Vispa äggulor och socker fluffigt. Grovhacka de frysta blåbären och blanda ned dem i äggsmeten tillsammans med blåbärssylten. Vispa grädden och vänd ned den i smeten, häll allt  i en avlång brödform och ställ i frysen i minst 5 timmar.
Jag klädde min form med plastfolie för att lättare få ut glassen,men det var mest för att det var lite knappt med frystid. Glassen går även att skopa upp om man så vill.

Jag gjorde maränger på äggvitorna utifrån detta receptet, men de hann inte bli klara innan vi gav oss iväg. Så de på bilden är köpta.

7 kommentarer:

 1. Den ser farligt god ut!

  Nu har jag äntligen gjort din rabarberdricka! Jättegod blev den :)

 2. åh, den ser verkligen helt fantastisk ut! en fröjd både för ögat och för magen kan jag tänka mig :)

  jag tittade efter enchinacea-brustabletterna idag på ica maxi men jag hittade inga, sen kom jag på att de kanske finns inne på apoteket nu när ett sånt öppnat där men då satt jag redan på vagnen hem. får kika igen nästa gång, fast nu mår jag tack och lov lite bättre ändå!

 3. Vilken dessert! Ser ju helt fantastiskt ut!! Känner igen det där, gjorde gräddtårta och tog med på tunnelbanan på årets varmaste dag, ingen bra idé...

 4. Anonym sa...

  Mums vad gott med blåbär! Den där glassen ser ju helt suverän ut! :-)

 5. Oh tusingen va sugen jag blev nu....

 6. Ser gott ut, funderar på att testa att laga den på nyår! Tror du att det funkar med laktosfri grädde..?

 7. Varför finns det inte enchinacea på affärerna längre?

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.