Ett minst sagt trevligt ställe

7/13/2011

Om ni ska övernatta i Kalmar så föreslår jag att ni tar in på Törneby Herrgård. När vi hade Helenas möhippa så var det första gången jag var där. Men vilket trevligt ställe! Herrgården renoverades nyligen och är nu så fin. Den ligger en liten bit utanför Kalmar, i närheten av flygplatsen, men är väl värd en övernattning. Nu kanske ni inte blir mottagna av så här många snygga tjejer, men jag lovar ni blir varmt välkomnade.

Man kan självklart åka dit och bara fika om man vill.  Åka och fika på trevliga ställen är ju aldrig fel. Här är deras mysiga kök kombinerad kassa. (På disken skymtar priset i kockelvan)

Sugen på kanelbulle? Kan man bli annat när man ser ett sådant här kakfat?!

Fanns en massa andra kakor också att välja mellan om man nu skulle kunna motstå de gigantiska bullarna eller om man som min 6-åring alltid har plats för fler kakor.

Är det fint väder kan man ta sin kaffekopp och kaka med sig ut i Herrgårdens trädgård och njuta av grönskan. Regnar det kan man mysa i lougegrupperna eller i deras lusthus.

Man kan även åka hit och äta lunch också om man inte vill bo över. Jag har bara ätit mat där som vi själva lagade och som var otroligt god. Men säkert är deras luncher minst lika goda ;-) Helena ger dem ett finfint betyg i alla fall. Matsalen är så vacker tycker jag, skulle vilja äta både lunch och middag här varje dag.

Sitta här och blicka ut är så fint. Över allt fanns det fina blommor både ute och inne på Herrgården. Inne stod det stora buketter med rosor på nästan varje bord, så det är helt otroligt att jag inte fick med någon på bild.


Men jag rekommenderar verkligen att boka ett rum, oavsett om ni rest till Kalmar eller om ni bara vill komma bort och njuta en natt. Alla rum är så fina och har herrgårdsstil över sig, men med en modern touch. Det kostar inte mer än på något annat (tråkhotell), men man får bo så mycket mysigare.

Eftersom de tyckte att många rum fick en kvinlig stil så inredde de bland annat detta rummet med mer manliga toner. Alla rummen har namn från deras släk och detta hette passande Sascha.

I ett av rummen, detta nedanför där Helena posar så fint ;-), finns en egen bastu. Den ligger bakom draperiet till höger i bildens kant. Kanske inte så inbjudande mitt i sommaren, men tänkt en bister vinter dag.

Jag blev helt kär i ett rosa rum (konstigt...), men där bodde två tjejer från Stockholm. De hade hamnat på Herrgården av en slump och var minst sagt nöjda. De ville dock inte att jag skulle fota deras packning som låg lite här och där på rummet.
På ovanvåningen där alla övernattningsrummen ligger finns även ett stort gemensamt rum man kan sitta och mysa i.

Vill man riktigt koppla av kan man göra det i deras spa avdelning, som ligger nere i källaren under de gamla valven. Där finns flera olika behandlingar man kan få, till och med en som gör att man tappar 2 kg! Vi var flera tjejer på möhippan som tyckte det lät lockande.

Man kan bubbla både inne och utomhus. Och det finns gott om olika stolar, med massage i, och soffor att sjunka ned i. Och en bastu att svettas i, så att man bara måste ta en öl att svalka sig med i spabaren. Eller varför inte ett glas iskall skumpa. Får inte bli överdrivet hälsosamt.
Allt är så fint på herrgården. Här är en del av där man dukar upp frukostbuffé och visst är det snyggare än andra hotells frukostbufféer. Så ta nu och boka in en natt här och så hoppas jag att ni blir lika förälskade i Herrgården som jag blev.

Så mysigt! Säger jag bara.

9 kommentarer:

 1. Å vilka vackra bilder! Ser så mysigt ut! KRam Anna

 2. Vilket ställe!!

 3. Det ser ju onekligen mycket mysigt ut :) Härligt!

 4. tack för ett bra tips !!!
  Har aldrig varit i Kalmar.

  Vilken fin herrgård :)

  ha det gott !!

 5. Där tror jag att jag skulle kunna tänka mig att bo. För evigt.

 6. Ser ju helt klart ut att vara värt ett besök :)

 7. ÅÅhh vilka fina bilder! Vad lyckat det blev! Ses på lördag!

 8. hade inte tackat nej till en helg där :)

 9. Vilket underbart ställe, hade gärna spenderat en weekend (eller fem!) där :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.