Lillasysters möhippa

7/30/2011

Om två veckor ska vi smita från detta regniga land för att resa till Mallorca. Det är så att min lillasyster ska gifta sig där! Nu är det endast släkten som kommer vara med på bröllopet, men bara för det slipper man ju inte en liten möhippa. Så i fredags lurade jag och hennes väninna Anette henne att vi skulle gå ut en sväng. Regnet verkligen öste ned och till råga på allt hade lillasyster fått hörselgångsinflammation, så vi trodde nästan att hon skulle ringa och avboka. Men vad skingrar mörka moln bättre än tjejsnack och goda drinkar?! Så vi tre sitter där och sippar rosé då det dyker upp ytterligare sju väninnor.

Ett litet tag såg det ut som det skulle klarna upp, men nej... Herre gud vad det regnade igår. Missade i alla fall värsta skurarna när jag cyklade in till stan. Här är jag tillsammans med Liselott och Anette.
(Bakom ligger Gunnar Svenssons Guld där mamma jobbade när hon och pappa föll för varandra för si så där 50 år sedan...)

Vi tryckte ihop oss i en av loungegrupperna för alla skulle kunna prata med varandra, så maten fick vi ha i knät. Jag tog en räksallad som var mycket god, de kunde dock ha bjudit på fyra hela sparris istället för att klyva dem på längden.


Till dessert tog vi varsin glassdrink, sååå sjukt gott! Allra godast var vanilla colada tyckte vi alla, som en milkshake med smak av piña colada.

 
Eftersom min lillasyster är en riktigt schlagertjej så hade jag tagit med ett gäng lappar med några rader ur olika schlagerlåtar och så fick hon gissa vilken låt.


Eftersom shots är på återintåg så beställde Jenny in hot shots. Kommer ni ihåg?! Lika delar kaffe och galliano toppat med vispad grädde. Jag hade glömt bort hur gott det är. Några drack även en annan varm drink som var lika delar kaffe och varm choklad med amaretto i. Precis lagom sött blev det. Man kan tro att vi frös vilket vi inte gjorde, men det höstlika vädret lockade helt enkelt till varma drinkar.


Men det är just det där med shots, hur får man plats med hela i munnen... För smutta på en shot kan man väl inte.


Sedan var det dags för alla tjejer att ta ton och sjunga för varandra och vi skulle gissa vilken artist som härmades. Jisses vad svårt det är ibland att komma på låtar. Ja, sjunga med för den delen...


Här är Sanna tillsammans med bästa lillasyrran. Det var hon som hade gjort ett sådant fint spel till Hanna. (Sannas kille hamnade btw på akuten under svensexan...  Inget allvarligt, men det blev tre stygn i ett ögonbryn.) Mojitos sippade vi också för det är en av både syrrans och mina favoritdrinkar.


Spelet gick ut på att Hanna fick svara på olika frågor under kategorierna kärlek, vänner, antingen eller och laget runt. Kärleksfrågorna var frågor som blivande maken fått svara på och hon skulle gissa vad han svarat, vänner var frågor från oss något vi tycker hon borde minnas, antingen eller där skulle hon välja mellan två olika alternativ och laget runt då fick alla runt bordet berätta om tex sin första kyss.

 Några av tjejerna beställde en underbart god frusen drink som smakade som en lite sötare frozen margarita.


Det blev riktigt mysigt under pubens markis trots att regnet fullkomligt vräkte ned, men vi satt torrt och varmt och bara hade det bra. Här är lillasyrrans blivande svägerska, som också ska med till Mallis.
Vi satt och mös så länge där i regnet att vi fick beställa in lite nattamat, för på något konstigt vis går det alltid ned lite godsaker som går att dippa. Samma sak med rose´ ;-)


Jag tror att alla hade lika trevligt som lillasyster och att hon somnade gott nöjd med sin kväll med alla fina vänner.

9 kommentarer:

 1. Gillar verkligen bilden med era föräldrars möte i bakgrunden. Bra tanke där!

 2. Härliga bilder!

 3. Låter som en toppenkväll. Drinkarna såg riktigt goda ut, hotshots är en favorit!

 4. Klart man inte ska slippa möhippa!!Det vill man väl inte?! Älskar möhippor! Massa roliga tjejgrejer, nya bekantskaper, god mat och god dryck! Svensexor verkar vara lite vildare...:)

 5. Vilken härlig möhippa, och vad många goda drinkar ni drack! :-) Hoppas att ni får det toppen på Mallorca! Nu är jag hemma igen efter en underbar Toscanaresa, och det var varit så roligt att läsa ikapp mig på alla dina inlägg! Tur att du håller ställningarna! Min blogg har varit torrare än en öken på sistone... ;-)

 6. Ja, nog ser man att ni är syrror... Ser ut som ni haft en härlig kväll tillsammans! Kul att få "rymma med" till bröllop på Mallorca:)
  Nu ska vi uppdatera oss med allt annat som hänt när vi inte varit hemma.

 7. Vad fint ni ordnade för syster! Tur jag inte var med, jag kan inte sjunga en ton rätt, inte ens om mitt liv skulle hänga på det! :-)

 8. Åh så trevligt det ser ut! :-) Som blev riktigt hungrig nu ;-)

 9. Vilken mysig möhippa! Spelet var ju sjukt fint och så skoj att höra om vilka drinkar/shots ni drack.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.