Helgens kalas

3/19/2012

I lördags var det som ni vet kalas för min bror som fyllt 40 år. Han hade samlat släkten på vårt gamla dagis, för lite firande och sedan blir det en fest även i sommar. Idag är han inne på sitt fjärde firande! Någon tycker det är roligt bli 40 år eller så är han helt enkelt gjord för att fylla år.
Det var riktigt kul att vara tillbaka på vårt dagis (det fanns inga förskolor på den tiden), men herre gud så små alla rum kändes! Det stora rummet som användes som lekrum där vi brukade springa omkring kändes nu plötsligt inte alls lika rymligt. Konstigt... Här är i alla fall festens kung.


Vi gav honom två njutbara presenter av olika slag. En med godsaker att äta och dricka. Gissa vad han tycker om? Ja, nu får ni inte tro att min bror enbart lever på öl och diverse tilltugg. Men en viss förkärlek till tjeckisk öl finns det. När vi gästar Stockholm för att hälsa på honom, brukar vi äta på Soldaten Švejk och dricka en massa god tjeckisk öl, där alla sorter serveras i glas med olika former. De har även schnitzel med råstekt potatis som är to die for. Kanske inte den maten man tänker sig på en restaurang, men jag lovar gör ett besök där om ni gillar den typen av mat.
Flaskan med mousserat vin ger en liten hint om vad han kan använda sitt presentkort på Live it till, nämligen att bli medlem i 300-klubben. Men då måste han köra en Ferrari eller Lamborghini i 300 km/h först. Någon som har testat vinet? Kanske rent av är någon som testat att köra bil i 300 km/h....


Småsystrarna och storebror. Vem kan idag tro att vi bråkade som bara den som barn. Mamma hoppade någon gång in i bilen och åkte iväg (dock bara runt kvarteret) när vi bråkade som värst. Med den påföljden att tre barn stod på trappan och heligt bedyrade att de aldrig skulle bråka mer...


En massa mat åt vi också så klart. Tyvärr tog jag bara några snabba bilder när allt var framställt på vagnarna. Den ugnsbakade laxen var helt perfekt och ljuvligt god tillsammans med romsåsen.  Fanns även kycklingklubbor, blandat kallskuret, frukter och olika sorters potatissallad. Inte har jag lyckats få med de underbart goda mini-petit chouxerna med ädelostfyllning. Precis lagom stora att stopp en hel i munnen och njuta.Är bara tvungen att ta med en bild på de finaste Remsan-föräldrarna. Som vanligt när man ska ta kort på de i vår familj så är det någon som pratar... :-)


Till kaffet blev det olika sorters tårta. Så länge jag kan minnas har min bror velat ha prinsesstårta på sina födelsedagar, ja lite när som egentligen för han älskar marsipan. Så gör även vår storasyster som är framme och spanar in tårtorna. Det var även en del ungar som var grymt sugna på tårta. Lowe hade nämligen gråtit en skvätt tidigare på dagen. När vi var och handlade på lördagsförmiddagen plockade han till sig ett paket med prinsessbakelser och då vi tvingade honom att sätta tillbaka det sa han att han inte ville följa med på kalaset om vi inte fick prinsesstårta...


På söndagen blev Lowe firade igen, för tredje gången. Jorå, vi tycker om kalas i vår familj ;-) Denna gång var det discobowling med kompisarna. De var helt exalterade allihop. Och det gick verkligen bra för dem och fler slog både strike och spärr.Nu hoppas jag inte det blir några kalas på ett tag... Jag behöver vila upp mig lite.

5 kommentarer:

  1. Fest för både stora och små, i flera omgångar - härligt! Förstår att det tar lite på krafterna :-)

    Svejk! Mitt favorithak på Söder :-) Ett äkta "sunkhak" i positiv bemärkelse med väldigt grabbigt klientel. Men det är ju inte därför jag går dit ;-)

  2. Kalas är roliga, men visst tar det på krafterna :)

  3. En sån massa festligheter! Och grymma presenter till storebror, tror nog att köra så fort i rolig bil är många pojkars/mäns dröm. :)

  4. Ha! Vi är också två systrar och en bror - mkt bra uppdelning om jag får säga det själv =) Jag är ju yngst så det där med bråkande har det inte varit så mkt av, men kanske desto mer för mina äldre syskon som är närmre i ålder.

  5. Det här med kalasande, vi kanske är familj på riktigt..?

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.