Salsa det ultimata tillbehöret

5/02/2012

Visst är det komiskt så mycket vi svenskar grillar så fort solen kikar fram och Berra och jag brukar inte vara ett undantag. Jag älskar grillmiddagar och tycker om att slänga det mesta på gallret, fast jag är en riktigt korvdissare. Jag tycker att det grillas och äts alldeles för mycket korvar i detta land. Undra hur många korv med bröd en genomsnittlig barnfamilj äter på ett år. Och dessutom oftast trista korvar, ful-korvar som jag kallar dem. Jag skulle inte ens mata min hund med Hot dogs om jag nu hade ägt någon, än mindre mina barn. Så skärp er och grilla något annat gott. Tandoorikryddad kyckling är ett finfint alternativ, även om min åkte in i ugnen denna gång. När Amy var snäll och skickade olika indiska kryddor till mig så fick jag tandoorikrydda bland dem! Har ni nu ingen privat hemleverantör av indiska kryddor, så finns det att köpa som bara är att blanda med matyoghurt till en marinad. Testa att göra kycklingspett (klubbor kan vara lite trixigare att grilla) med tandoorimarinad nästa gång det vankas grillat. Är det någon som sitter inne med ett toppen recept på egen tandoorikrydda så vill jag veta!


Många tycker det är svårt att hitta på tillbehör till det grillade, men då är salsa ett perfekt val. En blandning av sallad och sås som gillar. Ni tar bara vad ni har hemma i frukt väg och blandar med paprika eller tomater samt lite lök och gärna chili för min del. Denna gång blandade jag 1 avokado, 1 mango, 1 röd snackpaprika, 1 röd chili och pressade saft från ½ lime över. Busenkelt och barnsligt gott.
Här hittar du både tomatsalsa och en gurksalsa. Eller så kanske du föredrar en med bland annat melon och persika kryddad med rosépeppar. Mango ihop med papaya är också gott i en salsa. Mix whatever you like!

9 kommentarer:

 1. Vi köpte faktiskt en påse tandorikryddor idag när vi var i stans senaste tillskott av affärer och handlade. Det visade sej att de även hade garam masala till vår förtjusning minsann!
  Så det kommer förmodligen att ligga en tandolikryddad kylling på våra tallrikar snart också:)

 2. Haha, korv till hunden! Roligt! Men jag förstår dig, vi köper faktiskt lokal korv från Stensåkra till Bally. Han är sjukt bortskämd.

 3. Har för länge sen övergett "fulkorvarna" och satsar på bättre kvalitet. Det är verkligen skillnad...

  Salsa är toppen, gillar att det ska skäras smått och att man nästan kan blanda vad som helst. Rosépeppar låter jättegott att krydda med.

  Finfin bild där, en solkysst salsa!

 4. Gott! Vi har gjort tandorilax några gånger som är Johans favvo. Fruktsalsor är ju supersmarrigt! Köpte lite färsk mango idag så får se vad det kan bli av den...

 5. Gott, gott ja här grillas det också ofta och gärna. Salsa som tillbehör är en jättegott och mango är en klar favorit.

 6. Kan även tipsa om att tandoorikryddade grönsaker är en hit :) Då gör man på samma sätt som när man marinerar köttet.

  Min mamma ruvar på hemmagjord tandoorikryddsrecept, ska se om jag inte kan få det hemliga receptet ur henne så att säga! ;)

 7. Alltså, jag älskar dina tillbehör, du är min främste tillbehörs-inspiratör! Gott och fräscht ser det ut, som vanligt!
  Vi grillade också, på grillpannan ;)

 8. Salsa är bara så gott! Jag gör ungefär likadant. Rödlök, urkärnad tomat, mango, pressad lime och färsk koriander. Det är så gott att jag nästan svimmar, helt ärligt! Jag äter det med sked och glömmer nästan att äta kött och annat.

  Vad gäller korv så håller jag med. Jag köper oftast Ingelstads kalkonkorvar men någon gång också lammkorv av god kvalitet. Hot dogs ger jag till mina hundar... Kram!

 9. Ser mycket gott ut, fräscht! Jag gjorde en mangosalsa i helgen, jättegod den också.

  Kram Malin

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.