Soft avslutning på jullovet

1/06/2014

Idag har jag ångest. Utan anledning egentligen. Jag har ångest för att jullovet är slut, men jag har ändå inte haft jullov. Resten av familjen avslutar idag sin 17 dagar långa ledighet, men i min hjärna gick jag på ledigt också. Helt knäppt jag vet! Men eftersom jag enbart jobbat natt under lovet så har vi alla fyra ställt om oss fullständigt och när klockan ringer imorgon kommer det kännas som mitt i natten. Därför har jag på min sista (läs enda) lediga dag inte gjort mycket alls. Jo, jag har tränat. Gav mig iväg på cykeln för att gå på ett lunchpass för att inse att det inte var någon där. Lite ilsken trampade jag hem och tjurade även lite över jag dessutom inte vågar springa på grund av det virus som envist satt sig på mina stämband. Men ilskan taggade mig ändå och jag dök ned i vårt träningsrum i källaren som Berra fixat. Så nu efter att ha packat dagis-/skolväskor och fyllt på garderoberna med nytvättat blir det soffläge och så ska jag sippa i mig en liten slatt vin. Jag är ju ändå ledig.

Lagom till jul fick jag en låda med viner från Ricossa och andra godsaker. Vi har än så länge bara testat ett av vinerna, Ricossa Barbaresco, men både till helstekt rostas med chèvregratinerade grönsaker och som här till ostbricka. Vinet kräver smakrik mat tycker jag och jag skulle ha kryddat köttet lite tuffare. Till lagrade och kraftiga ostar passar vinet perfekt.Ha en fortsatt bra vecka mina vänner med jobb och skola och allt vad det innebär! Men det är positivt att det börjar bli en liten aning ljusare om eftermiddagarna. Ljusare kvällar får vi längta efter ett tag till, om det nu inte dyker upp snö i våra trakter...

5 kommentarer:

 1. Skulle vara enda anledningen att jag önskar mig lite snö just nu, att det ändå gör tillvaron lite ljusare. Men det verkar vara på gång nu till helgen, så jag ska vara försiktig med vad jag önskar för det sista jag vill är att sladda runt på vägarna och behöva skotta fram bilen...

  Tycker du lyckades väldigt bra med träning ändå trots att det var stängt. Hemmagym är inte dumt! Hoppas stämbanden hämtar sig snart och god fortsättning!

  Kram!

 2. Förstår hur du känner! Jag hatar också att ledigheten är slut, även om jag jobbat nästan alla icke-röda dagar. Det var så härligt!

 3. Jag tillhör den lilla skaran människor som varmt välkomnar rutiner, ordning och reda haha. Även om det är skönt att vara ledig tycker jag det är alldeles underbart men vardagen! Och tänk, snart är det ju fredag igen :) KRAM!

 4. jag får nog hålla med charlotta, ledighet i all ära, men nog är det skönt med lite ordning och reda igen. (säger jag som varit "ledig" i 1½ år nu ;))

  duktig du är som tog dig ner i hemmagymmet ändå! jag skulle nog bara tagit det som ett tecken på att jag inte skulle tränat den dagen och komma med nån dålig ursäkt om att jag ju "iaf cyklade till gymmet..." och så skulle jag satt mig i soffan och druckit det där vinet med en gång. heja dig!

  kramar!

 5. Träningsrum i källaren låter inte dumt alls, om vi ända hade haft en källare... Håkan har haft någon idé om att hänga upp en sån där boxningssäck på vinden, men så gammalt som detta huset är så finns det väl en riks att den skulle braka ner och rakt ner genom vårt innertak:)

  Ja usch och fy för den där ångesten som smyger sej på när ledigheten är över, men varje gång så blir man lika förvånad över hur snabbt man åter kommer in i trallen...
  Kram på dej och hoppas att det känns lite bättre nu!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.