Fredagslyx

5/16/2014

Just nu är det extra tungt då en vän till mig är svårt sjuk. Det finns inte ord för hur sorgligt det är. Ibland känns det som om jag bara omges av det orättvisa och tråkiga i livet eftersom jag träffar så många svårt sjuka människor i mitt jobb. Varför ska barn behöva förlora sina föräldrar alldeles för tidigt? Varför ska föräldrar behöva överleva sina barn? Det kan inte finnas någon mening med detta...

Så när jag cyklade hem i solen idag insöp jag verkligen allt underbart som omger oss hela tiden, men som vi ofta stressar förbi utan att njuta av. Därför tänkte jag att vi skulle njuta lite extra när jag kom hem. Lowe hade bestämt middagen och det kände väldigt skönt att låta någon annan stå för matlagningen så jag kunde koppla av lite i solen tillsammans med familjen.


En mix av sushi och sashimi plus lite annat gott, lite misosoppa och en riktigt god champagne i glasen! Första gången jag testade Alexandre Bonnets rosé champagne var på den stora vinprovningen vi var på i höstas. Både Berra och jag föll pladask för vinet. Personligen tycker jag rosén är snäppet godare än den vita champagnen, även om både är mycket goda och helt klart prisvärda. Runt 250:- för en god champagne är riktigt bra! Rosén är torr och härligt frisk, helt i min och Berras smak.


Från och med i vår kan ni köpa Alexandre Bonnets champagne i snygga presentförpackningar till samma pris. Förpackningarna är designade av Ida Sjöstedt och den rosén kommer i ser ni ovan och den med vitt vin är i en snygg cremefärgad ton. Perfekta som födelsedagspresent till någon som uppskattar ett gott bubbel. Till detta priset tycker jag att ni gott kan unna er själva en flaska eller om ni får en i present så se till att njuta av den. Livet är alladeles för kort för att spara på en massa gott vin i källaren!

3 kommentarer:

 1. Vad tråkigt med din kompis. Men det är fint att ni tar tillvara på varandra och de goda stunderna. Sushibrickan ser jättefin och färgglad ut, det är riktigt så att jag önskar att jag åt sushi. Och det där bubblet får man ju ta och testa lite längre fram! Stor kram, kompis!

 2. Ibland känns det som att livet mest är uppförbackar... Så tråkigt med din vän. Du gör dock helt rätt i att stanna upp och vara i nuet med familj och vänner.

  Sushin ser helt fantastisk ut och tack för tips om champagnen! Överlag föredrar jag vita champagner men vissa rosé är riktigt goda. Stora kramen

 3. Åh vad livet är orättvist i bland, det gäller verkligen att göra som du och stanna upp och vara tacksam för det man har istället för att fokusera på det som är mindre bra.
  Du känner ju oss och vi gör som ni och passar på och tar varje tillfälle i akt till att njuta, oavsett vad det innebär just då, och att spara på saker, drycker och mat gör vi inte längre, man vet aldrig om tillfället kommer då man får njuta av det senare. "Livet är för kort för att dricka husets vin" är det vi säger allt som oftast.
  Men vi tycker att det känns som att det räcker med tråkigheter för din del nu, det känns som det har varit tillräckligt redan.
  Skickar dej stora kramar vännen.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.