Vegetarisk soppa med halloumi och bönor

5/11/2014

Även om vi fick bra mat på konferensen i Båstad och inte bara en massa sötsaker, så blir det nästan alltid mer mat och mindre aktivitet (trots en del dans på kvällen...) än vad jag är van vid på sådana här resor. Bara det att sitta still större delen av dagarna och lyssna på föredrag jämfört med att springa i sjukhusets korridorer gör att det efter två dagar fullständigt kryper i kroppen på mig. I helgen har jag därför sett till att få utlopp för min rastlöshet och ägnat mig åt en del träning. Jag undrar om jag skulle kunna ha ett kontorsjobb och nästan bara sitta still utan att bli tokig. Så det allra bästa med att åka bort är ju ändå att komma hem och vara med familjen igen. Hur skön den där hotellsängen än är, där man slipper både kuddtjuvar och trängsel i sängen, så är det ändå det som är charmen med att sova hemma hur ledbruten man än må bli på kuppen.

Vädret som mötte mig hemma kunde jag dock varit utan, för nu vill jag inte ha mer regn. Mina plantor tycker något helt annat, men jag vattnar dem mer än gärna bara solen kikar fram. Därför kändes det som soppa var passade. Gjorde enklast möjliga vegetariska variant med lite blandade grönsaker, bönor (jag tog sojabönor) och tärnad halloumi. Klart på nästan mindre än en kvart!Grönsakssoppa med halloumi och bönor, 4 pers.
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, tärnade
2 selleristjälkar, i mindre bitar
1 burk krossade tomater
1 l grönsaksbuljong
1 tsk sambal oelek
1 tsk torkad timjan
salt & svartpeppar
1 nypa socker
1 burk valfria bönor
200 g halloumi, tärnad

Hetta upp olja i en stor gryta och fräs grönsakerna i några minuter. Häll i krossade tomater och buljong. Krydda med sambal oelek, timjan, salt och peppar. Låt soppan småkoka tills grönsakerna är mjuka, 10-15 minuter. Smaka av soppan och krydda mer om så behövs (tänk dock på att halloumiosten är lite salt) samt tillsätt lite socker. Häll av spadet från bönorna och lägg i dem i soppan tillsammans med halloumin. Strö över lite färsk timjan eller klipp över lite basilika vid servering. Smaklig måltid!

9 kommentarer:

 1. Tänk vilken bra gratisaktivitet man får när man jobbar mer aktivt, som du. Jag är en kontorsråtta men ibland önskar jag att jag var en sån som lägger sten ute på gågatan eller något... Förutom när det regnar ;) Det är soppväder här också idag... Precis som resten av helgen, förutom några märkliga pauser när solen kommit fram från ingenstans. Mysko. Tomatbaserade soppor med grönsaker kan vara bästa vardagsmaten alla kategorier :)

 2. Vilken god soppa och halloumi är jag väldigt förtjust i! Kram.

 3. Vi lagade till en halloumigryta i veckan som påminner lite om din soppa, väldigt god blandning med den salta osten till grönsakerna.
  Vi har ju också rörliga jobb och förstår precis vad du menar, att sitta still och bara lyssna blir jobbigt, tur man får god mat och dryck då:)

 4. Konferenser har en tendens att göra så.... blir mycket mat och tyvärr lite för lite rörelse men det får man ta om man får lite lyx i några dagar ;)

  Soppan låter ljuvlig! Jag sa till maken att inte kan jag lägga upp soppa på bloggen nu när det är vår... men jag ska genast klura på om jag inte ska ha det som nästa blogginlägg ;)

  Ja, regnat har det gjort idag här med men igår var det faktiskt solsken och fint halva dagen... kram!

 5. Jag brukar ta några extra varv till scannern, eller plocka ur diskmaskinen på mitt kontorsjobb, när jag känner att det börjar krypa i kroppen. Sen så cyklar jag ju också, och får jag inte göra det, då mår jag tamigtusan dåligt. Trodde aldrig jag skulle bli "sån".
  Mat helt i min smak den där soppan. Spar jag ner till (ytterligare) en regnig dag.

 6. Underbar soppa! Och med halloumi som topping, ljuvligt! Välkommen hem :-)

  Kram!

 7. Ja, lite musig soppa kan behövas de här grå dagarna. Men efter regn kommer solsken (får vi hoppas på)
  Visst blir man rastlös på ett kontorsjobb. Gör som Kim, går till köket och plockar ur diskmaskinen, tar en sväng på lagret eller springer till skrivaren stup i kvarten så det blir inte många och långa stillasittande stunder. De dagar jag cyklar mår jag som bäst. Så är det Kim!

 8. Haha, ja, hur bra borta än må vara så är hemma bäst (även då hemma ligger inbäddat i byggplast!).

 9. Perfekt mat nu när det regnar stup i kvarten:)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.