Crunch müsli

9/29/2010

Några undrade vart mitt supersnygga drinkglas med flamingon på kommer ifrån. Det kommer från Lagerhaus och är i praktisk plast :-) Det fångade min uppmärksamhet direkt där på hyllan, så två stycken fick följa med hem. Hade tänkt ha dem till söta rosa prinsessdrinkar, men det gick ju bra även till denna drink. Jag trodde verkligen jag hade en slatt whisky någonstans, men icke. Så då tänkte jag närmst på konjak och så blev det calvados... Långsökt? Lite kanske. Fast jag vet inte med whisky. Jag har testa att blanda drinkar på bourbon tidigare, så det tror jag skulle funka, men kanske inte den mest rökiga vällagrade whiskyn om nu någon tänkt testa det, ha ha

Hemma hos oss vill barnen ha så mycket klumpa som möjligt i müslin, och stooora ska de vara. Så smulorna som till sist blir kvar är ingen intresserad av. Så hur gör man så man får större bitar i müslin utan att tillsätta en massa sött som klumpar ihop?
Jag tänkte som så att om jag lägger linfröna i blöt så blir de som en tjockare smet och sedan gör müsli på dem borde det bli mer klumpar. Vilket det också blev.


Crunch müsli
, ca 1 l
6 dl dinkelflingor
2 dl fiberhavregryn
1 dl vetekli
100 g valnötter, hackade
1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
1 dl vatten
½ dl sirap
2 msk olja

Blanda linfrö och solroskärnor med vätskorna och låt stå en stund. Sätt ugnen på 175°. Blanda sedan ihop alla ingredienserna och krama in vätskan i alla gryn.


Sprid ut müslin på en plåt utan papper och torka i ugn i 30 minuter. Vänd var 10 minut. Låt svalna och blanda med med valfri torkad frukt.

6 kommentarer:

  1. Ska testa det med linfröna nästa gång jag gör musli. Vilket bra tips, nyttigare frukost är ju aldrig fel.

  2. Vilken härlig bild! Har aldrig gjort egen müssli men det är kanske dags att prova.

  3. ååååh lagerhaus alltså? jag måste dit och kolla, de var ju sååå fina!

  4. Mysig bild! Låter som en god müsli. Själv är jag mer för flingor, men både sonen och mannen gillar müsli så det kanske är idé att testa att göra själv.

  5. Hemlagad müsli har vi inte gjort på evigheter. Men så snart köpepåsen är slut så ska vi banne mej ta tag i det!

  6. Oi, det så godt ut! Hege

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.