Köttfärsfylld squash

9/23/2010

Till och med jag har väl fått krypa till korset och erkänna att det börjar bli höst. Men jag tycker vi kan säga pre-fall som Helena kallade det, ett litet litet tag till :-) Det låter i alla fall mycket trevligare. Eller autumn, det har jag alltid tyckt låter så fint. Höst låter så tungt.
Det som dock är bra med hösten är alla härliga grönsaker som är som bäst nu. Igår hade vi skördetema på eftermiddagsfikat på jobbet och kakätartävling, men mer om detta imorgon.
Idag tänkte jag bjuda på något annat gott med grönsaker. Jag fick nämligen en del köttfärssås över, men ingen spagetti, så då fyllde jag ett par squash med såsen. Kryddade lite extra, toppade med mozzarella och gratinerade. Hur gott som helst, som det är, utan några tillbehör.
Och på tal om mozzarella, så håller jag med Mats-Eric Nilsson, att buffelmozzarellan är godare. I alla fall om man äter den i sallader. Gratinerad tycker jag inte det spelar så stor roll. Jag tänkte innan att det kan väl inte skilja sig så mycket smakmässigt, men jag är beredd att hålla med om att det faktiskt gör det.

Köttfärsfylld squash, 4 pers
4 små squash eller 2 stora
köttfärssås/köttfärsröra på ca 600 g färs
jag tog lite extra sambal oelek
8 cocktailtomater, i bitar
½ kruka färsk basilika
2 kulor mozzarella, i skivor

Sätt ugnen på 225 °. Krydda köttfärsröran ordentligt och blanda med tomater och basilika. Halvera squashen och gröp ur dem med en sked. Vill man kan man blanda ned detta med köttfärsen eller baka en kaka på. Fyll squashen med köttfärsröran och toppa med mozzarella. Gratinera i 10-15 minuter.

5 kommentarer:

  1. jag älskar alla fyllda saker! åt fylld aubergine för någon vecka sedan, det var grymt smarrigt. kakätartävling låter för övrigt intressant, do tell!

  2. Hade inte heller lagt 60-70 spänn på att gratinera buffelmozzarella i en rätt med många andra smaker i sig. När man väl smakat buffelmozzarella undrar man vad som är i den "vanliga" mozzarellan. Köper väldigt sällan vanlig längre, utan lyxar till det med buffel ibland eller köper på mig vid extrapris.

  3. Gud va gott det ser ut! Trevlig helg till dig! Kram Anna

  4. Men visst, det stämmer absolut det du skriver om buffelmozzarella, så mycket godare än "vanlig"...
    Den där tävlingen blir man ju nyfiken på, minst sagt!

  5. vad lustigt, jag har precis skrivit ner det här receptet från någon annanstans (fast så precis nyss var det ju inte eftersom jag inte minns var "någon annanstans" var, men tidigare idag. och det var en matblogg men jag minns ej vilken.) och bestämt att vi ska äta det till middag imorgon! :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.