Fyll fisken med korv

9/11/2010

Visst låter det konstigt, men det blev väldigt gott. Men skippa inte tomaterna och limeklyftorna för de utgör en del av smaksättningen. Kanske inte ska den starkaste chorizon man kan hitta om barnen också ska äta, men hettan dämpas till viss del av fisken.


Chorizofylld rödspätta, 4 pers.
8 rödspätta filéer, rätt stora
4 soltorkade tomater
100 g chorizo
1 msk olivolja

8 tomater, halverade
½ dl olivolja
1 lime, i klyftor
ett par kvistar färsk timjan
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Mixa soltorkade tomater och chorizo till en slät kräm, blanda med 1 msk olivolja och bred över fiskfiléerna. Rulla ihop dem och lägg med skarven nedåt i en ugnsfast form Ringla ca ½ dl olivolja runt fisken. Fördela tomathalvorna och limeklyftorna mellan fiskrullarna. Krydda rikligt med salt och svartpeppar samt lägg över några kvistar timjan. Tillaga mitt i ugnen i 20 minuter. Vid servering pressa limesaften ur klyftorna över fisken. Servera tillsammans med grönsaker och potatis. Och till vardags är små morötter och sockerärtor smidigt att ta fram. Småfolket vill hemma hos oss hellre ha grönsakerna serverade separat än blandade i en sallad.


9 kommentarer:

  1. Vad gott! Jag är ett fan av både chorizo och fisk men jag har aldrig tänkt på att förena dem. Bra tips!

  2. Remsan, jag förstod inte din kommentar till kakorna :-)

  3. Det såg gott ut, lite Spanska smaker :)

  4. Vilken häftig idé, Håkan utbrast (precis som det står i rubriken) Va, Korv i fisk!!! Detta måste ju bara vi prova och det inom det snaraste!

  5. Vilken bra idé. Det ska jag prova.

  6. Vackert, det såg spännande och gott ut. Alltid kul med nya varianter på fisk!

  7. coolt! lite som en remsa-variant av surf n turf :) och du, jag lovar att jag ska ringa nästa gång det vankas kronärtskocka i vårt kök - köket ska för övrigt renoveras snart, så kommer du upp kan du få hjälpa till och måla och installera kylskåp och sånt om du vill :)

  8. Ser underbart gott ut! Var och åt på restaurang Aquavit för ett par månader sedan och då serverade de just fisk på chorizobädd, först var jag lite skeptisk, men det var riktigt gott. Hettan och sältan från korven passade perfekt till fisken!

  9. Vilken rolig idé. Har aldrig ätit korv och fisk ihop och jag hade nog aldrig kommit på idén ;)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.