Tävling med maten i fokus

9/30/2010

På mitt jobb har vi två hälsoinspiratörer. De har till uppgift att hitta på en massa roliga grejer för att få oss att må bättre. Det kan innebära allt möjligt som trissar oss att leva sundare, äta gott (inte bara nyttigt), röra mer på oss, lära oss att koppla av... För varje uppgift vi får är det valfritt att delta, men det brukar alltid finnas fina priser att vinna. Inte sällan något gott att äta eller dricka...
Den nya utmaningen heter 'Matvanan' och pågår i 3 veckor och är såklart en tävling med maten i fokus. Den går ut på att samla poäng utifrån hur bra man äter måndag-fredag. Även denna gång kan man vinna något. Så hur får man poäng då?

- Äta frukost, lunch och middag
- Äta 2 frukter
- Inte äta vitt bröd
- Inte dricka läsk
- Inte äta godis, kakor eller glass
- Inte dricka någon alkohol
- Inte dricka mer än 3 koppar kaffe
- Och så får man ett bonuspoäng varje dag man klarar de 7 punkterna ovan

Kan tillägga att det inte blev full pott idag.


För ett par dagar sedan hittade jag en soppa hos missfranklincooking som lät enkel och god. Jag tycker om soppor som är mer som grytor, men en massa gott i. Den här tyckte även barnen var jättegod. Jag gjorde i stort sett som missfranklin, tog lite andra mängder bara. Vill man göra den vegetarisk går det ta fast tofu istället för kyckling eller varför inte halloumi. När vi hade halloumi i fondue så blev den lite mjuk utan att falla sönder, jättegott.Harmonisoppa, 3-4 pers.
1 l god buljong
3 cm ingefära, riven
500 g benfritt kycklingkött, i små bitar
500 g sötpotatis, i bitar
500 g broccoli, i buketter och stjälkarna i slantar
½ purjolök, i slantar
½ kruka koriander

Koka upp buljongen tillsammans med ingefära och lägg i kycklingbitar samt slantarna från broccolistjälkarna och låt koka i 2-3 minuter. Tillsätt sedan sötpotatis, broccoli och purjolök och koka ytterligare 2 minuter. Blanda ned koriander och servera.

10 kommentarer:

 1. Sötpotatis är så gott och jag som glömt att den fanns! Grytan verkar vara en riktig vitaminkick!

 2. Oops ar tur att jag inte ar med i den tavlingen... hade nog inte skrapat ihop nagra vinnande poang direkt :) Soppan ser i alla fall nyttig och god ut men skulle sakert smaka bra med ett litet glas vin till en fralla. Kanske en kopp kaffe och en lite glass ocksa....ja du forstar det hade gatt at pipan.

 3. hej remsan!

  så glad jag är :-) jag tror det är första gången sedan jag började blogga som någon (officiellt) vågat sig på mina recept och det gläder mig jättemycket. tack för att du finns :-)!

 4. kul med lite peppande tävling! det skulle aldrig funka på mitt jobb, där lever de på fikabröd och kaffe ;) ... nu när jag tänker efter är det väl mitt fel eftersom det är jag som ska se till att de får mat. hm...

  ja, det var lite svårt att fylla zucchinin faktiskt, det fanns inte så mycket plats i dem som jag hade önskat. så paprika är ju bättre på det viset förstås. men kul att testa nåt nytt också :)

 5. Hm, de första är nog inga problem, men jag har blivit en riktig gottegris på sista halvåret och snaskar godis när som helst. Ikväll ska jag bort, men imorgon kväll blir det nog ett glas vin också. :)

 6. Nu har jag uppdaterat med länk om var vi köpt timern!

  /Åsa

 7. Känns himla skönt att jag inte är med i den tävlingen - har precis satt i mig en dajm! : )

  Trevlig helg!

 8. Vilken rolig grej! En bra morot för att låta bli vissa frestalser. Jag är helt värdelös på att motstå!!

 9. Roligt med en tävling, dessutom när den gynnar hälsan så är det ju bra. Jag skulle ha svårt att hålla mig från brödet.

 10. Soppa ser jättegod ut! Härligt med en nyttohelg :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.