Fettisdag!

3/08/2011

Ska ni äta semla idag? Eller ska jag fråga hur många semlor ni tänker äta idag... Beror kanske på om de är i denna storlek eller större.


Vi tjuvstartade för ett par dagar sedan. Vi åkte nämligen förbi ett konditori och då sa Lowe: -Jag tycker vi ska gå på fik och äta bullar med pulver på. Självklart måste vi det! Vi hade tänkt bjuda mormor och morfar på kondis, men det fick bli fika hemma hos dem istället.
Milia åt sin första semla och hon vände och vred flera gånger på den.


Men hur gör man nu med dessa bullar? Hm, är det socker på... Eller är det pulver som brorsan sa.


Bäst jag testar att slicka lite på locket. Får ta det försiktigt. Vem vet om jag blivit lurad.Ha! Det var ju socker, fast som pulver, men ändå sött som socker.Undra om jag kan bita den i sidan eller kan jag bita rakt över.


Jag börjar med att smaka lite på grädden först innan jag tar en tugga. För grädde ser jag att det är och det är ju gott.


Vad ska jag tycka om denna konstiga bulle... Haallå, kan man få bara grädde?


Men glöm inte att det är internationella kvinnodagen också. Det glöms så lätt bort bland alla smaskiga semlor ;-)

12 kommentarer:

 1. haha, vilken snuck! jag har inte ätit en enda semla idag och kommer nog inte göra det heller - jag föredrar mina semlebullar nybakade med en stor klick smör på :=)

 2. Men vilken härlig första gång och vilka mysiga bilder :)

 3. Å sötnosen då! ♥ helt perfekt storlek på de där semlorna! Kram på dig!

 4. Sötis! Glömmer aldrig när min lillebrors kompis var på besök hos oss för en herrans massa år sedan och mamma bjöd på semlor till fika. Han hade aldrig ätit det och blev väldigt komiskt när han tog ett stort bett över locket så att grädden sprutade!!:)

 5. Vilken härlig "fösta-gången upplevelse"

  Inga fastlagsbullar här heller, möjligtvis om Håkan har med någon hem från affären. Fast har han inte så gör det inget, jag är inte någon stor fantast av bullarna...

 6. Vilken härlig bildserie!

  Upptäckte till min fasa att det var slut på semmelbullar i frysen så jag bakade fler idag och snart ska dagens andra "normalstora" semla fikas till kvällens Bygglov.

 7. Vilken liten sötnos! Helt underbar! Skulle bra gärna vilja veta vad hon tänkte :-) Det blev inte så mycket semlor här inte, men inte mig emot...är inte så där störtförtjust :-) Finns bättre sötsaker! Kram Gourmetmorsan

 8. Härliga bilder Remsan!
  Jo då..här har jag tryckt i mig en "egengjord" semla idag...blir nog en till snart...;)
  Kram

 9. Vilka härliga bilder :-)

 10. Mmuuums så himla gott med semlor.
  SKulle kunna trycka i mig flera stycken på raken..
  :)

 11. Ja, precis, litet nyttigare än semla. Sen känns det ju aningens bättre när det bara är "naturliga" ingridienser i också inbillar jag mig ;)

  Söta små semlor ni kalasat på! Är inte så förtjust trist nog, gillar allt i en semla, men var och en för sig ;)

 12. Vilka härliga bilder. :-)
  Jag har faktiskt hunnit äta fyra semlor, varav en var köpt och resten hemmagjorda. Väldigt gott och tur att det bara är under en kort period man äter det... då får man längta lite extra till nästa år.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.