Idag är en stor dag

3/21/2011

Idag har jag fått ett mycket fint uppdrag. Det är faktiskt lite märkvärdigt och går i arv i vissa släkter. Ja, i alla fall om man bor i Småland. Hmm... Vad kan det vara? Om jag lyckas, eller rättare sagt får godkänt av min lärare så får ni veta vad jag gjort. Vad tror ni jag ska göra?

Men idag får ni ett favoritrecept, som går att variera en hel del (här hittar ni det med bacon och kantareller). Kycklingen och såsen är mycket god till pasta hälsar makaronimaffian hos mig. Men jag gjorde ett alternativ till pasta, som gillas av de som vill undvika snabba kolhydrater. Lisa tyckte jag skulle ha en ettikett i mitt receptskafferi med mat som har lågt GI. Fast jag tycker det är lite klurigt, eftersom jag själv inte utsluter några kolhydrater, jag äter bara mindre mängd av de snabba. Och sedan är det hela måltidens GI som räknas och dessutom påverkar måltiderna varandras GI. Snurrigt? Jag vet. Hur ni än gör, äter rätten med pasta eller med grönsaker så är den enkel och väldigt väldigt god.


Tricolore speciale, 4 pers.
500g benfritt kycklingkött, strimlat
2 vitlöksklyftor, finhackade
2+2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
3 dl vispgrädde
1 rödlök, skivad
1 dl soltorkade tomater (gärna i marinad)
100-150 g färsk spenat

Bryn kycklingen i en stekpanna. Låt vitlöken steka med en minut. Krydda med salt och 1 krm peppar. Slå över grädden och tillsätt rödlöken samt tomaterna. Låt det koka ihop några minuter. Vänd ned spenaten och strö över 1 krm svartpeppar. Servera tillsammans med pasta eller grönsaker.

Jag serverade morötter och squash som jag hyvlat tunt på längden och i stort sett bara doppat ned i kokande vatten. Man kan så klart servera grönsakerna råa om så vill.

14 kommentarer:

 1. Hurra, hurra, här satt ja å trodde jag skulle bli tvungen att släpa med mej bägge barnen till affären mellan Öppna förskolan å bvc-besök bara för att få i hop en middag, nu behöver jag inte det, Tricolore speciale it is! :) Det tackar vi för! :)

 2. Anonym sa...

  Mums så gott!

 3. De där med GI känns förbannat snurrigt :) Ät de man tror är bra och njut som fasen? :) Ser himmlans gott ut,hoppas ni har soligt i kalmar!

 4. Vad är det för spännande som händer idag tro? Jag blir ju såååååå nyfiken :-) Kram Gourmetmorsan

 5. Hm, kan det vara isterband eller ostkaka du har fått i uppdrag att göra?
  Vad det än må vara så lycka till!

 6. Vilken härlig kycklinggryta :-)

 7. Hej
  Jag läste en kommentar som du hade skrivit hos cupcakfluffan..Och JA jag håller verkligen med dig..Så därför köper jag nästan bara pleated cupcake cases nu för tiden, som tål fett..Och då är de precis lika fina som innan de har varit i ugnen..Synd att de finns så dåligt med sånna i sverige bara jag beställer mina på ebay.

 8. Nu blev jag nyfiken.... nåt släktrecept som ska tas i arv och testas innan det lämnas vidare. Ett sånt där hemligt recept typ coca-cola...:)

 9. Nu blir man ju nyfiken ;-)

 10. Nyfiken är ju bara förnamnet, har ingen bra gissning alls...

 11. jag gissar på att du ska baka ostkaka, blåsa glas eller baka polkagrisar. eller kanske alla tre på en gång?

  hu, det där med gi verkar väldigt krångligt tycker jag. tur att jag kör med pernilla-metoden och gör precis hejvilt som jag själv vill :)

 12. Det är väl ostkaka eller kroppkakor...du ska lära dig att göra, kan jag tro.

 13. Jag tror på kroppkakor!! :)

 14. åååh, berättaberättaberätta!!!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.