Barnfri kväll

1/06/2010

Igår hade min man och jag en barnfri kväll. Det var mina snälla föräldrar som ännu en gång ställde upp och var barnvakt. Vi gick på bio (Sherlock Holmes, som var jättebra) och sedan upp träffade vi våra vänner Mattias och Malin på restaurang Mamas & Papas (som har grymt goda tapasrätter). Så det blev en både rolig och god kväll. Proppmätta cyklade vi hemåt i snöyran.
Hemma hade vi lämnat barnen och barnvakterna vid middagsbordet med detta:

Lax- & kaprisbiffar med senapscreme, 4 pers.
600 g lax, ben- och skinnfri
1 ägg
2 msk kapris, mosade dem lite med en gaffel
2 msk finhackad gräslök
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

2 dl crème fraiche
2 msk senap, grov, söt & stark
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

100 g färsk spenat
salt och peppar
olivolja

Man kan dela laxen i mindre bitar och mixa den hastigt, men jag tycker det blir godare om man finhackar den för hand istället (tar dock lite längre tid). Blanda laxenbitarna med kryddor och ägg. Forma till biffar (de blir ganska lösa) och stek dem i smör.
Blanda ingredienserna till såsen. Blanda spenaten med oljan (och stek den hastigt) och krydda med salt och peppar.
Servera fiskbiffarna med kokt potatis, grönsaker, spenat och såsen. Det går självklart att servera biffarna i ett bröd med spenaten och såsen i.

2 kommentarer:

  1. Tänk så skönt att få barnvakt en kväll för att gå på bio med sin älskling och sen äta gott. För några år sen var det en vardag, nu är det en lyx :-)
    / Kram Katarina

  2. Perfekt! Jag som hade tänkt göra lax-biffar nästa vecka, så vilken tur jag har att du gjort det precis, så jag fick tips på vad man kan i! Ha en trevlig helg! Kram Anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.