Söndagsmiddag

1/24/2010

Sköna söndag kanske är en klyscha, men visst är det skönt när hela familjen är ledig och man går på halvfart. Slappar lite eller hittar på något skoj innan en ny vecka kör igång. Vi har haft söndags middag med ett par vänner. Och nu blev det ingen söndagsstek och framdukat finporslin... utan vi åt indiskt och bara softade. Det var inte indisk biffcurry som jag skickade vidare, utan en indisk färsgratäng med olika tillbehör. Då får alla plocka till sig det de tycker om. Vi hade kokosflingor, russin, mango chutney, sallad och bitar av gurka, paprika, mango samt banan. Indiskt behöver ju inte vara så in i baljan starkt om man inte väljer en curry som är jättestark.

Indisk färsgratäng, 6-8 pers.
1 kg köttfärs
2 gula lökar, finhackade
2 krm svartpeppar
1 msk salt
2 msk curry (vi tog vanlig gul)
2 msk mango chutney
2 msk aprikosmarmelad
2 msk ättiksprit, 12 %
2 msk russin
1 dl vatten
2 skivor bröd, i smulor
3 ägg
3 dl mjölk

Sätt ugnen på 200°. Stek lök och färs i en gryta. Tillsätt kryddor, mango chutney, marmelad, ättiksprit och russin. Låt koka en liten stund. Lös brödet i vattnet och blanda sedan ned det i grytan. Bred ut köttfärsblandningen i en smord form. Vispa ihop mjölk och ägg och slå det över färsen. Gratinera i ugnen i 30-40 minuter.


Jag tror receptet kommer från någon gammal veckotidning (klipper ut så mycket recept...) Det var smidigt att gratängen var i ugnen så kan man göra lite annat under tiden, men jag kan tänka mig att äta grytan som det är också. Och då kanske servera lite matyoghurt till.

1 kommentarer:

  1. Så det finns gul zucchini på Coop? Det var som attan! Får shoppa där då.

    Jag vann sällskapsspelet! :-) Marija har det ju tydligen hemma, så vi får väl spela det vi tre någon gång!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.