Första receptet under Magazine mondays

1/19/2010

Igår var en sån där dag när man har väntat in i det längsta med att åka och handla så kyl, frys och skafferi gapar ödsligt tomt. Nu vet jag att några av mina vänner ler, för vi brukar ha så fullproppat i kylskåpet så sakerna nästan ramlar ut när man öppnar. Men nu var det verkligen tomt, nästan som i en fattig students kök. Och så hade jag bestämt mig för att testa ett nytt recept. Så jag kikade runt i lite tidningar och fick välja bort en del recept pga omständigheterna. Fanns ingen tid att handla på just då. Så detta receptet blev det och jag hittade det i Buffé april 2008. Det var testlagarna som hade testat grytan och den hade fått höga betyg.


Kycklingpanna med svarta bönor, 4 pers.
350 g kyckling, strimlad
1 liten squash (byttes mot sugarsnaps), i bitar
1 gul paprika, i stora bitar (hade bara röd hemma)
1 rödlök, i stora bitar
6-7 torkade aprikoser, strimlade
500 g krossade tomater
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 burk svarta bönor

Stek kycklingen i olja, ta sedan upp och lägg åt sidan. Bryn grönsakerna lätt och lägg tillbaka kycklingen. Tillsätt aprikoser och tomater. Krydda och låt sedan allt puttra i 5-6 minuter. Vänd ned bönorna. Fullkorns bulgur rekommenderades till.

Vad tyckte vi? En väldigt enkel vardagsrätt som var god, men som kunde haft lite mer kryddning. Och det är ju lätt fixat ;-)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.