Sommar - hrmpf...

5/15/2010

Även om både sommar och värme lyser med sin frånvaro, så kan jag inte låta bli att testa nya sommardrinkar.
I höstas skulle jag varit på Allt om Mat & Vin mässan i Stockholm, men en halsfluss satte stopp för det hela :-( Då testade min väninna denna drink, men tyckte Xantésmaken var för stark. Men när den nu dök upp hos Vickan på Matplatsen så var jag bara tvungen att testa. Både maken och jag tyckte den var god, men det gäller att jordgubbspurén är lite sötad för annars blir den för sur. Vi testade även med bara citronjuice, då lite mindre mängd, men det blev inte alls bra.


Frozen forbidden fruit, 1 drink
4 cl Xanté
4 cl citronjuice (½ citron)
4 cl jordgubbspuré (mixa jordgubbar med lite florsocker)

Jag hällde alltihop i en shaker med is och skakade kraftigt. Drinken ska egentligen köras i en blender med is eller om man använder frysta jordgubbar så kyler de drinken. Så det får man väl göra som man vill. En perfekt sommardrink i alla fall när väl värmen kommer. Under tiden sippar jag sommardrinkar och drömmer mig bort lite...


Och om man som jag inte äger en drink-shaker, så går det lika bra med en dressing-shaker (jättebra fynd från Lagerhaus). Ha en fortsatt trevlig helg allihop!

4 kommentarer:

  1. Det där verkar ju ohälsosamt gott. Får nog åka och köpa jordgubbar, bums!

  2. Va tråkigt att ni inte har samma väder som vi har här i Stockholmstrakten idag. Riktigt riktigt varmt och skönt! Skulle vara gott med en sån där drink ikväll. =)

  3. Det är inte första gången ser en smarrig drink här :-) Jag gör praktiskt sett aldrig drinkar men jag blir lite sugen på att ändra på det nu. Förr hände det att jag blandade margeuritas eller mojitos men det är vääääääldigt längesen nu.

  4. Vilken tur att vi har en påse jordgubbar i frysen, då blir dom en god drink nästa helg. Tack för tipset.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.