Gissa vart jag varit?

5/31/2010

Här är en ledtråd, vi hälsade på hemma hos dessa...


Visst har vi varit och hälsat på alla Astrid Lindgrensfigurer i Vimmerby. I två dagar har vi strosat runt där i denna underbara och så fräscha park. Kan klart rekommendera detta ställer för er med små barn. Man får träffa Emil och hans familj, Ronja och rövarna, Pippi och sjörövarna och en massa andra figurer från sagorna. Klart värt ett besök på semestern!


Övernattade gjorde vi i stugbyn tillsammans med hur många andra barnfamiljer som helst... Längs gatorna mellan stugorna var det fullt av barn som sprang omkring. Här hade man kunnat spela in skräckfilmen "The Children". Den hade sedan kunnat visas i skolorna om vårt land skulle råka bli överbefolkat :-D
Men fast att det kryllade av busig barn överallt så var det ändå så skön stämning. Alla packade upp sina små grillar, öppnade lite vin, njöt av solen och maten. Och allt känns bara så där underbart bra som det gör efter en lyckad dag och man äntligen får vila benen, luta ryggen mot en solig vägg och koppla av medan man väntar på den perfekta glöden :-)

Med lite färdiga konserver krävs det inte så mycket matlagning, så en enkel grillning kan lätt bli lite festligare. Lite kött, korv, paprika och halloumi att grilla. Sen är det bara att lägga upp lite rädisor, ett paket fetaost, ett paket blandade bönor, en burk majs, en burk oliver och en påse sallad.

Och så lite lånat snyggt porslin och skålar från campingstugan. Barnen plockade även lite smörblommor som vi satte i en fin vas ;-)

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt ni måste ha haft det! Jag undrade just vart Berra höll hus idag. Jag har aldrig varit på Astrid Lindgrens värld, det är ju skandal. Och då bor ändå Olofs föräldrar i Mariannelund... Men när vi har barn kommer vi garanterat att åka dit!
    Jag gillar blomvasen... ;-)

  2. sluuuta, fasiken vad grymt! jag överväger att låna med mig något syskonbarn så jag har en anledning till att åka till vimmerby snart, jag har inte varit där sedan jag var liten :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.