Äggsallad

4/18/2011

Igår var jag ute och sprang första gången på väääldigt länge. Ja, om man bort ser från alla tillfällen jag jagat mina barn, eller korrekt uttryckt jagat rätt på mina barn. De har en förmåga att försvinna. Och då inte ens tillsammans. Jag är lyckligt lottad med två små helt orädda barn. Lowe brukar börja undra efter en stund vart jag/pappa tagit vägen. Milia däremot är kompis med alla. Får hon dessutom span på något annat barn, helst bebis, så slår hon följe med barnet helt obekymrat. Igår på IKEA hittade hon en dagiskompis, modell mindre, som hon sonika tog i handen och knatade iväg med. Stoppades dock av en mindre entusiastisk mamma till pojken. Men nu var det ju den där löpningen jag ägnade mig åt. Jisses, vad jag kände mig otränad. Kändes dessutom extra upplyftande när Milia klappar mig på magen och säger "mamma tjock", när jag frustande hämtar andan i hallen. Jag var mest chockad över det plågande uttrycket i mitt ansikte som mötte mig i spegeln. Men nu är jag på G, helt klart!

Dagens recept hittadejag inspirationen ifrån Allt om Mat, men ändrade en liten aning. Denna sallad, får jag väl ändå kalla den, ska jag servera på vårt påskbord som ett alternativ till de traditionella ägghalvorna. Fast då tänker jag lägga till sockerärtor också. Mycket enkelt och väldigt gott.


Äggsallad med kaviarcréme, 10 bufféport.
10-15 ägg, kokta i 6 minuter, skalade och delade i halvor
1 knippe sparris, kokt 1 minut, delade i mindre bitar
½ pkt sockerärtor, kokta 1 minut eller tunt strimlade (hade jag inte denna gång)
½ knippe rädisor, tunt skivade
2 salladslökar, tunt skivade
färsk dill

Kaviarcréme:
1 dl matyoghurt
1 dl majonäs
1 dl kaviar (vanlig på tub)

Strö ut sparris och sockerärtor på ett fat. Fördela ägghalvorna över. Strö över rädisor, salladslök och dill. Vispa ihop ingredienserna till kvaiarcrémen och ringla den över salladen.

11 kommentarer:

 1. Har själv inhandlat mig ett par nya walkingskor (jag är liksom inte någon löpare), men de står så fint och samlar damm i hallen, borde verkligen se till att rasta dem ;)

  Ser jättegott ut! Jag älskar verkligen ägg, tror helt bestämt att jag får prova på det där någon av påskdagarna!

 2. Duktig du är som har börjat springa! Det vill jag också göra, ska börja med intervallträning lite smått nu. Annars är det promenader med hunden som gäller, så vardagskonditionen har jag nog. Men bättre flås hade inte varit fel. Det ser dessutom så skönt och lätt ut när andra springer...

  Vilken god sallad! Fräscht!

 3. Anonym sa...

  En sallad precis i min smak! Gott!

 4. Ser så härligt fräscht och gott ut!

 5. En skön upphottning av de klassiska ägghalvorna! Ser gott ut!

  Skönt att ha premiärturen avklarad. Min sambo kom precis innanför dörren efter sin premiärtur på väääldigt länge. Jag har lagt ner löpningen på ett tag...

 6. Vilket sammanträffande, här är fler som är på G även om det inte springs (än i alla fall). Anki har satt igång med power walk efter ett evighetsuppehåll. Nya dojjor är inköpta och träningsverken ömmar som ett bevis på att det gör någon nytta med alla stegen!

  Kul med något nytt på påskabordet, ser så fint ut!

 7. fräscht!

 8. Visst är det härligt att komma igång med motionen igen. Känner igen det där med att va otränad. Jag springer 10 m sen vill jag gå hem igen... Smart idé att byta ut ägghalvorna mot sallad. Det ser fint ut! Och gott... :)

 9. Duktigt, så ska det låta. Ut och spring :)
  Så himla fin tallrik du gjort. Snyggt.

 10. Sån snygg sallad! Jag kastar nog på lite handskalade räkor också så får jag nog godkänt på att ha den på vårt påskbord och ersätta ägghalvorna med!

 11. hahaha, vilka uppmuntrande ord från milia - barn är verkligen sådär brutalt ärliga (det har jag fått erfara flera gånger av mina syskonbarn kan jag lova. en gång pekade t.ex. min lilla brorsdotter på mina bröst och sa "min mamma har störra såna än dig!" erm.)

  angående västerbottenscheesecaken tror jag att den är en alldeles utmärkt buffékompis! jag har tänkt göra den till calleföräldrarnas påskmiddag.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.