En av drinklistans top 5

4/08/2011


Nja, nu är det bara jag och barnen hemma, men vi lyssnar gärna på Danny medan vi varvar ned efter en vecka på jobb och dagis. Här ska det gosas i soffan och mumsas snacks så det smular ned bakom varenda kudde och gärna knastra när man går ut från vardagsrummet. Berra har lämnat oss för att dra med kollegorna till Barcelona på några utvecklingsdagar eller vad de nu kallar det. Hm... säkert... Jag väntar fortfarande på att Landstinget ska inse att vi också behöver åka till Barcelona för att höja vår kompentens och kunna utveckla vården positivt. De har 25 grader och sol i Barcelona idag. Vi har iofs haft det varmt idag, men full storm och både regn och hagel. Men vet ni vad? Berra kanske må bli lite brun, men han missar ju fredagsmyset. Tror inte de har det i Spanien...
Idag blir det inte fredagsdrink, men väl en av drinklistans bästa - smoothie! Den kanske inte toppar drinklistan, men det är en återkommande favorit som går att variera i oändlighet. Det som sörplas mest är hemma hos oss är inte helt oväntat mjölk, men även Tropicanas äppeljuice. I alla fall av 3/4 av familjen, själv klunkar jag helst rumstempererat kolsyrat vatten. Men så har vi även smoothien som vi aldrig tröttnar på.


Nu har det mest blivit jordgubbar eller hallon från frysen som har fått sällskap av färsk mango. Tropiska frukter ger en god sötma och så tillsätter jag nästan alltid lite vaniljsocker (med äkta vanilj) så behöver inte smoothies sötas mer. Som yoghurtbas har jag antingen turkisk yoghurt (den på snann) eller Arlas ekologiska naturella eftersom den är lite fetare och mindre syrlig. För de fetare mjölkprodukterna är inte lika sura och behöver därför sötas mindre eller inte alls. De ger dessutom en bättre mättnad. Tänk på det när ni väljer lightprodukter, att fett ger mättnad och på så vis minskat sötsug. Usch, nu lät det så där tråkigt hälsosamt...
Recept går knappt ange, men ungefär lika dela yoghurt och bär. De frysta behöver inte tinas om man vill ha som yoghurtglass istället.

Trevlig helg allihop!

5 kommentarer:

 1. Förstår inte alls hur man kan vilja byta bort fredagsmys mot Barcelona...:)
  Vi gjorde smoothies igår på bl.a avokado och lime, blev oväntat gott.

  Detsamma önskar vi dej!

 2. Fast vad är väl Barcelona mot fri tillgång på landstingsbakelser(skorpor), för de har väl inte dragit in på det med..? :-)
  Nu ska jag gå och göra mig en hallonsmothie, trevlig fredagsmys!

 3. Smoothie är mina barns favorit med. Med en hink yoghurt i kylen och bär i frysen går det ju alltid att ordna. Ha en bra dag!

 4. javisst är det så, i början tyckte jag att jag var töntig men nu tycker jag det är ett sundhetstecken, att man tycker så mycket om varandra och det är det som ger en energi och betyder något i livet :)

 5. Självklart finns skorporna kvar! Men de har fått sällskap av smörgåsrån, mariekex och digestivekex, så det är ingen dålig kakbuffé vi har att välja på till fikat ;-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.