Vet ni vad...

4/03/2011

Igår hade Berra och jag bröllopsdag, men hade helt glömt bort det... Ja, precis så dåliga är vi på att komma ihåg jubileumsdagar och fira dessa. Får försvara oss med att fira lite till vardags varje vecka. Vi var igår bortbjudna och mitt under middagen kom Berra på att det var vår bröllopsdag. Vi var hemma hos Johan och Lena ett par av våra äldsta och bästa vänner, vilka var med när vi förlovade oss så det passade ju på så vis bra. De var där emot inte med när vi gifte oss, för vi smet iväg till Thailand och gifte oss i smyg!
Så nu får ni följa med 7 år tillbaka i tiden. Häng med så drar vi till Chiang Mai. Vi smet från ett gråruskigt Sverige för att landa i ett mer än 40-gradigt Thailand. Ni får ursäkta den kassa bildkvaliteten för jag har fotograferat av korten, då de ej är digitala. Men ni får säkert en känsla av hur vår dag var, en av de bästa i våra liv! Här är ett axplock av alla hundra bilder från den bästa dagen.

Vi väcktes tidigt för att kl 05 befinna oss på en stor matmarknad. Vi skulle köpa matpaket och ge bort till munkarna. Någon timme senare hade vi ordnat med olika paket med mat och även med blommor och rökelse, som vi delade ut till munkarna som gick förbi på gatan. Det var viktigt att vi höll i dem med bådas händer samtidigt och vi fick inte vidröra munkarna.

Sedan följde en timme på en thailändsk frisörsalong för min del, där jag blev fin i håret och sminkad. Problemet vara bara att tjejen pratade bara thailändska. Hur mycket jag än försökte med engelskan bara log hon och fixade till mig som hon själv ville, men jag blev fin ändå :-) Dräkterna hade de sytt upp åt oss innan vi kom till Chiang Mai efter våra mått vi mailat. Smyckena fick jag låna av Jit.

Här är ett pirrigt brudpar som nu har skrivit på alla papper och är här gifta på "riktigt". Men framför oss hade vi den buddistiska cermonin, som även skulle binda ihop våra själar och tankar. Vi visste ju inte riktigt vad vi hade gett oss in på, så det var mycket nervöst på vägen till templet.

Här är vi på plats inne i templet tillsammans med väldens mysigaste munk som skulle viga oss. Munken pratade på som bara den fast vi förstod inte ett enda ord han sa, även om Jit (vår bröllopsfixare) försökte översätta så mycket hon kunde (och hann med). Munken tyckte vi såg alldeles för allvarliga ut och ville att vi inte skulle ta det så allvarligt utan försöka slappna av och ha roligt. Puh! Vi kunde sedan knappt hålla oss för skratt för munken han rabblade på thai och skrattade omvartannat. 


Här är första bilden på herr och fru Torsund. Nu är vi gifta på alla sätt som går. Det var sedan bara vårt vigselbevis som skulle översättas från thai till engelska och sedan från engelska till svenska och slutligen hamna hos Skattemyndigheten...

Nervositeten har släppt och vi kan pussas på i glädjeyran. Nu började temperaturen återigen stiga och landade straxt över 40 graden hela vår bröllopsdag. Varmt var det, men alldeles alldeles underbart...


När vi kom till resorten där bröllopsfesten skulle hållas fick Berra går igenom olika portar för att komma till sin brud. Vid varje port fanns en fråga eller så kunde man skänka pengar till gudarna. Här har han nått den sista porten och då skulle han sjunga en kärlekssång för mig. Hur det gick? Trots någon falsk ton här och där så tog jag emot honom ;-)Thailändarna hade lite roligt åt oss, eller tyckte snarare synd om oss, eftersom vi bara hade två gäster med oss. För på små bröllop i Thailand kommer det ca 100 gäster och har de ett stort bröllop så kan det vara uppåt 1000 gäster eller fler. Därför kom de äldre från byn och lyckönskade oss. Vi fick varsitt band knutet runt handleden för varje lyckönskning. I håret hade vi även band som skulle hjälpa våra tankar/själar att förenas.
De önskade oss bland annat att få ha hälsan tillsammans under ett långt liv, rikedom (inte slagit in riktigt än...), stiliga söner som brudgummen (så klart vi fått!) och vackra döttrar som bruden (absolut!). När de sa det sista skrattade gamlingarna gott. Hm...

Vi fick även fina girlanger av blommor runt halsen. Här är vi på väg att ge gåvor till andarna och gudarna på en särskild plats i resortens grönska.

Synd att bilden syns dåligt, men jag hoppas glädjen syns i alla fall! Vi är trötta och varma, men så upprymda och lyckliga. Nu var klockan runt lunch i Thailand när alla våra cermonier började lida mot sitt slut. Men... hemma i Sverige var det bara morgon och av de som just då slog upp bröllopsannonserna i lokaltidningen höll några på att sätta morgonkaffet i halsen...

Vi har blivit inledda i vårt sovrum för natten av de två äldsta i byn och här tas nu huvudbanden av för nu är vi ett med varandra. Nu skulle våra thailändska gäster lämna oss ensamma på denna giganstiskt stora resort som var abbonerad enbart för oss och våra två gäster, men som hade hus som hade rymt i alla fall 50 gäster (ja, ni fattar själva hur de fnissade åt det...)
Vår "lilla stuga" som vi spenderade natten i och även hade vår egen lilla bröllopsfest på. Och så levde de lyckliga i alla sina dagar...

16 kommentarer:

 1. Gud vad häftigt!! Inget vanligt thailändskt bröllop barfota på stranden som snart är vanligare än kyrkbröllop.... Vilken upplevelse!! Och grattis på bröllopsdagen!

 2. Anonym sa...

  Vilken härlig berättelse och visst syns det hur lyckliga ni är! Försenat grattis på bröllopsdagen!

 3. Grattis på bröllopsdagen i efterskott. :)
  Vilket härligt bröllop ni verkat ha. :D

 4. Wow, jag rös när jag läste detta!! Riktigt härliga bilder och vilken upplevelse ni bär med er :-) Precis som han säger den där Mikkelsen, "livet är inte dagarna som passerar, det är dagarna man minns" ;-) Och dessa dagar lär ni minnas för ALLTID!!
  Grattis i efterskott på bröllopsdagen!
  Kram Anna

 5. åh, vad fina bilder! det där med att åka iväg och gifta sig har jag och calle funderat på, men det är lagt lite på is av rädsla för att charlottamamman/callemamman får hjärtattack då...

  ps. på första bilden ser du ut som renee zellweger! ds.

 6. Anonym sa...

  Så fint och annorlunda bröllop, härliga bilder!

 7. Gratulerer!
  Åh vilka underbara bilder du visar!

 8. Ja, jösses vad du är lik R. Zellweger på översta bilden!

  Vilket underbart inlägg, så fina bilder och härlig berättelse till dom. Man blir ju lite sugen på att förnya sina löften när vi ska dit i sommar... Själva slog vi till på Sturups flygplats, inte ens i närheten av ert fina bröllop.

  Så nu önskar vi er båda ett fortsatt långt och härligt liv tillsammans, grattiskramar från Mårtenssons!

 9. Åh, de här bilderna fick vi ju se lajv första gången familjen Blücher lunchade hos er! Så himla härligt! :-) Och jag håller med Charlotta och paret Mårtensson i René Zellweger-liknelsen på första bilden! Fast du är mycket sötare än René.

 10. Grattis en dag sent och vilken härlig upplevelse ni fick in Thailand. Verkligen exotiskt! Vi smet iväg till Tobago för sex år sedan - lokala skattekontoret där var väl kanske lite mindre romantiskt, men allt annat runtomkring var underbart med fantastiska minnen. Vi hade tänkt ringa hem och berätta samma kväll, men bestämde oss för att behålla vår hemlighet en extra vecka för oss själva. Familjen fick ett telefonsamtal från Kastrup istället.

 11. Guuuuud så fint! :) och grattis på bröllopsdagen :)

 12. Go kväll!

  Jösses, va vackert! Att ni bara kan med att glömma bort årsdagen av en sådan upplevelse!?! :)

  Jag har hittat hit via Söta saker och en kaka som du gjorde till Månadens sötsak för ett år sedan - skrynklorna. Gud, så goda de är! Jag var egentligen på jakt efter en småkaka med citron, men snubblade i jakten över ditt recept. Tusen tack!

  Må gott!
  /Jennie

 13. Åh så fint..grattis på bröllopsdagen då (i efterskott)..

 14. På översta bilden är du väldigt lik Renee Zellweger tycker jag..

 15. Grattis! Härliga bilder.

 16. Vilket underbart bröllop! Och vad fina ni är ihop :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.