Blivande matbloggare

4/04/2011

När vi var bortbjudna i lördags så stod Moa, 9 år, för det mesta av kockandet. Moa och jag har nästan alltid gillat samma saker, trots vår ålderskillnad. Sen behöver vi inte gå in närmre på vad, hi hi... Men nu har vi ännu ett gemensamt intresse. Matlagning! Hennes favorit TV-program är Sveriges Mästerkock, där hon håller på Louise. Så nu ville Moa hjälpa till att fixa maten, det skulle göras bordsdekorationer och maten skulle fotas. För Moa har bestämt sig för att börja matblogga. Gulligt eller hur, men inte orimligt. Se bara på Jennie, som också är med och tävlar bland mästerkockarna.

Först fixade vi lite drinkar som skulle sippas på medan jag fick äran att hjälpa till att skära och hacka lite grönsaker. Vi vuxna drack apple mojito - gud så gott! Jag ska inhandla Bacardi Apple... Och barnen fick en med smak av olika tropiska frukter.


Här tävlar det blå laget mot det röda, där det visade sig att storleken på kniven inte har någon betydelse.


Receptet på en lyckad tacokväll är att ha en maaassa olika bröd, grönsaker och såser så att alla gästerna hittar något de tycker om. Lenas guacamole tycker jag var to die for...

Det var djup koncentration hos de båda tävlande, men lite schlagerdängor som strömmade ur en iPhone lättade upp stämningen. Jo, man blir glad av schlager, sen kanske flera av låtarna går mer under pop, men men.


Moa gjorde även fint på bordet. Påskliljorna i mamma Lenas vas blev några färre till antalet :-) Moa skrev namnlappar och dekorerade allas tallrikar med servetter, bordsplaceringarna och en blomma.


Inga dåliga förlorare här inte. Under middagen satte alla sina blommor i håret eller bakom örat. Vilken var helt okey tyckte värdinnan.

Sedan var det dags för dessert. Då gjorde Moa fina fruktspett till oss allihop som serverades tillsammans med bitar av choklad.


Samma här, som med tacobuffén. Det ska vara många olika sorters frukt. Sedan får man byta med sin bordsgranne om det visar sig att man gillar olika sorter.

Ja, just det, Milia gjorde också fruktspett. Jättefina, liten aning naggade på. Men man ska ju provsmaka allt man bjuder på, är det inte så? Kanske är ännu en blivande matbloggare...


Det enda jag ångrar är att jag inte fick med Moa på bild när hon fotade sin mat. Tjejen har verkligen talang när det gäller matfotografering. Maten måste flyttas om ett par gånger på tallriken, tallriken måste kanske vridas ett par varv, lite saker som skymmer måste flyttas på... Fråga min familj, de vet hur drygt det kan vara, ha ha.

Tack Moa och gänget för en alltid lika trevlig sammandrabbning!

11 kommentarer:

 1. En sån söt tjej, hon kommer ju att gå långt! :)

 2. Sicken fest,himmla snyggt förkläde på mäster-kockerskan... alltså den unga damen :)

 3. Vad gulligt! Lova att tipsa oss när hon kommer igång med bloggandet! :)

  Vad fina ni var när ni gifte er!

 4. Grattis i efterskott på bröllopsdagen! Vilka härliga bilder. :-)
  Och visst är det härligt med barn som hjälper till och lagar mat. Mysigt!
  Du undrade om chokladkakan kunde passa med hallon i och chokladglacyr över. Det tror jag absolut. Hallon och choklad är en perfekt kombination. Jag hade körsbärsmousse och chokladmousse i den tårta som kakan blev, det blev också väldigt gott.

 5. Jag beställer in ett fruktspett genast, eller nej, jag kan ta fem på en gång!
  :-)

 6. :) Det ska börjas i tid, det som krokigt ska bli... Kanske även en blivande mästerkockstävlande?

 7. Visst är det roligt när barnen vill vara med och greja med maten. Jag hoppas att åtminstone en av mina kommer att ha det intresset även i framtiden...
  Vad goda fruktspetten ser ut att vara! Mycket smart idé :)

 8. Vilket team! Grym tjej, antar att hon hittat inspirationen hos dig! Kul att laga mat ihop med barnen, det brukar bli överraskade inslag av kommentarer! Jag gillar när man går in för allt med buller och bång :-) Kram

 9. Vilka härliga fruktspett :-) och kul när barnen är intresserade av att hjälpa till

 10. Vilken mysig kväll ni verkar ha haft!
  Kan tänka mig att vi kommer att få se mer av Moa längre fram :)

 11. Vilket härligt inlägg!!!! Hon e ju bara för söt Moa!! Kanske blir det hon som deltar i Mästerkocken om ett par år ;-)
  Underbart helt enkelt!!
  Kram Anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.