Fredagsdrink

4/01/2011

Igår blev jag kallad satkärring. Jaha, vad ska man säga... Vill ni veta varför? Jo, jag blev arg när det satt två gubbar i keps i varsin bil på Coops familjeparkering. Och då frågade jag dem helt enkelt om de hade några barn med sig, vänligt kan tilläggas. För jag tycker inte de behöver uppta dessa rutor, som är extra breda avsedda för bilar med just barn i, medan de väntar på sina kärr... förlåt fruar. Jag brukar inte vara den som bråkar om småsaker. Men jag tycker att det är så bra att de har gjort extra breda rutor där man lite lättare kan baxa sina barn i och ur bilen. Plus att de ligger nära ingången, så det inte är så många barn som går /springer på parkeringen. Men jag kan leva med att vara en satkärring.

Idag är det fredag och det får man väl fira, satkärring eller inte, med en av mina favoritdrinkar. En klassisk mojito. Visst kan man muddla ned lite annan frukt också om man vill, både jordgubbar eller hallon och mandarin är gott. Beroende på hur mycket smak man vill ha av myntan och limeskalet så muddlar man mycket, lite eller inte alls. Samma sak med om man önskar göra en longdrink istället för cocktail så späder man med vad man önskar, se i recept.


Mojito, 1 drink
4-6 cl ljus rom
5-10 myntablad
2 tsk råsocker
½ lime, skuren i 4 klyftor
mycket is
kolsyrat vatten el. sockerdricka el. mousserat vin

Häll romen i ett glas och riv ned myntabladen. Häll i sockret och fyll glaset till 2/3 med is. Pressa saften ur varje limeklyfta rakt ned i glaset och lägg även i klyftorna. Fyll sedan upp glaset med vatten, läsk eller vin. Stick ned ett par sugrör och rör om, servera!

Låt er nu inte bli lurade idag! Ha en trevlig helg!

19 kommentarer:

 1. Anonym sa...

  Men åhhh vad du får mig att sukta efter en riktigt god drink med alla dina smaskiga recept! :-)

 2. Anonym sa...

  Jag måste tillägga att du är en underbar satkärring som säger ifrån när folk står på familjerutorna! Hejja dig! Kram!

 3. Anonym sa...

  Mojitos ar sa sabla gott, sarskilt med jordgubbar i. Maste nog gora det snart... Har all ingredienser hemma utom lime och jordgubbar, sa lattfixat! :)

 4. Jag brukar stirra argt på de som ställer sig på familjeparkeringarna utan barn med sig men jag har inte vågat gå fram och säga till. För inte så länge sen var det en stor debatt i "ordet fritt" i vår lokaltidning om just detta och det fanns väldigt många som var medvetna om att platserna var till för andra men ställde sig där själv just för att det var nära till affären.
  Trevlig helg!

 5. Bra gjort! Antagligen har gubbar i den åldern aldrig varit och handlat med barn, så de har väl ingen aning om hur det är att hålla styr på ett gäng ungar på en parkeringsplats, där samma gubbar bara backar rätt ut eller kör rakt fram utan att kolla sig runt det minsta,hrmf....

  Låter gott med fredagsdrink, här blir det nog lungt på den fronten, har en febrig och vissen liten att ta hand om....

  Trevlig helg!

 6. Mmmmm gött !!!

  Blev riktigt sugen på drinkar juh.
  I like it.
  Ha en trevlig helg..

  pssst ! Jag har oxå blive kallad satsärring vid familje pakering.. men rätt ska va rätt :))

  Kram

 7. Braaaaa! Bra att du säger ifrån. Blir själv alltid lika irriterad när man kommer med bilen och vill ha en sådan plats och dom är fulla med pensionärsbilar :-(

 8. Bra gjort, säg ifrån. Gubbar med keps.... ;)
  då är du en satkärring med den äran ;)
  Min favvo drink slår du till med också, ha en härlig helg!!

 9. Nu blev jag duktigt sugen på en mojito! Gillar att ha sockerdricka eller sprite i .. Och massor av lime förstås!

 10. Bra gjort av dej!

  Du håller ju på att bli värsta proffsfotografen, den ena bilder blir snyggare än den andra. Ser verkligen riktigt gott och läskande ut!

  Hoppas du får en härlig helg,
  Anki o Håkan

 11. Snygg bild! Och vad bra att du sa till surgubbarna, det gjorde du rätt i. Kram från bitchen Helena!

 12. Härlig bild och du gjorde rätt som sa ifrån, vet hur knöligt det är att få in mina två vildbasar i bilen när de andra bilarna står riktigt nära ens egen

 13. Måste bara säga att jag tycker att du tar väldigt bra bilder inte bara den här bilden utan rent generellt. Ha en trevlig helg!

 14. Jag sa till ett medelålders par som gick från sin bil på Ikeas familjeparkering att de hade glömt barnvagnen. De svarade inte utan tittade bara konstigt på mig. Sen hade jag en jobbarkompis som ville få med sig ett gäng och repa bilarna som stod på Ica Maxis familjeparkering utan att ha med sig barn. Hett ämne det där...
  Ha en trevlig helg!

 15. *törstig*

 16. RE:

  Hm, ja det låter som att det skulle fungera; det var just den allt för kraftiga smaken av rödbeta som jag hade lite svårt för... min vän kände dock inte av den alls, så jag kanske är lite överkänslig? Haha.
  Instämmer ang morot - jag bokstavligt talat älskar morötter, i i princip allt! :) Så gott! Men squash var nytt, det har jag aldrig testat; hur brukar du använda det?

 17. Woops! Men härligt att någon säger till. Tycker vissa är för jädra lata som ställer sig nära ingången bara för deras kärring ska springa in snabbt och göra några snabba köp. Jag håller på dig!! Jag är ofta en surkärring som inte vågar säga till....

  Drack en mojito på en krog här i götet för ett tag sedan med passionsfrukt. Det var inte dumt!! Härligt läskande och stor risk att man dricker den alldeles för snabbt!

 18. Ser rättegott ut! Den ska jag helt klart laga!

 19. Sv. Nä finns nog ingen som inte tycker om cheesecake! =) Ja, några mojitos drack jag också igår. Är ju jätte gott.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.