Sommardrinkar för stora och små

7/11/2010

Nu är det väl ändå många av er som äntligen gått på semester? Jag har nu bara en vecka kvar på min :-( Men så skönt det har varit! Vilken sommar vi fått! Det är så jag blir kär i Sverige. Konstigt är det ändå att jag varje år får sådan ångest när jag har mindre semester kvar än jag har haft. Så måste jag vänta ett helt år igen. Eller börja leta efter resa till vintern. Men än så länge fortsätter jag sippa drinkar lite lite till B-) Och hoppas att värmen stannar kvar och även all energi som tankats under semestern. Annars får det bli Bamseklubben med de små vilddjuren på något varmt ställe...Här är drinkarna vi sippade på när vi grillade för någon dag sedan. Jag hade Stina, 8 år, till min hjälp i köket. Jag blandade drinkar till de vuxna och hon till barnen.

Troligen den godaste sommardrinken
, 1 glas
½ lime, i 4 klyftor
4 isbitar
4 jordgubbar, i skivor
4 myntablad
4 cl smaksatt vodka; jordgubb, hallon el. smultron
15 cl fruktsoda, sockerdricka el. Sprite

Pressa saften ur limeklyftorna ned i ett högt glas och lägg i klyftorna. Lägg i is, jordgubbsbitar och riv sönder myntabladen och lägg i även dem. Slå i vodka och fyll upp med läsk. Sätt dig i skuggan, sippa och njut ;-)


De smarta sugrören/drinkpinnarna/skedarna är en present från min bror. Ett hett presenttips till drinktokiga. Då kan man välja att sippa på drinken, röra lite och även fånga upp frukten. Smart va?

Stinas barnsommardrink, 1 glas
1 dl Tropicana Apple, Pear & Passionfruit
1 dl
fruktsoda, sockerdricka el. Sprite
ett par droppar Grenadine
2 jordgubbar i halvor
och självklart sugrör

Häll juice och läsk i ett glas (obs! se till att det blir exakt lika mycket i varje glas). Droppa i lite Grenadine (för att det är så kuligt). Lägg i lite is och några jordgubbshalvor (obs! kolla med festdeltagarna vilka som gillar jordgubbar innan...). Låt var och en välja färg på sugröret (obs! mycket viktigt!) Svep sedan snabbt så festdeltagarna kan busa vidare :-D

4 kommentarer:

  1. Hahahaha...jag kan höra lite ångest??? Tänk va bra att man inte har någon semester, därmed heller inte denna ångest! =) haha...
    Kraaaam

  2. nästa gång jag åker mot kalmarhållet kan du räkna med ett besök från mig! :) vi har haft det helt fantastiskt i era hoods - badat, irrat runt på öland, ätit god mat och såklart hängt med familjen. vädret har varit helt bananas, idag var det ju närmre 32 grader! hurra!

    vovven trivdes alldeles utmärkt - på land i alla fall. maken till större hundbadkruka har jag aldrig skådat haha.

    hoppas du har haft en fin helg!

  3. Jösses vilken smarrig drink, blir till att handla jordgubbar idag! (På semestern är ju alla dagar helgdagar.. )

  4. De där drinkarna skulle jag ge nästan vad som helst för NU!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.