Misslyckat restaurangbesök

7/17/2010

Igår skulle vi gå på en av de (f.d.) absolut bästa restaurangerna i Kalmar, Mamas & Papas, som specialiserat sig på tapasrätter. Och förrut var allt så gott! Men nu har de bytt ägare och tappat allt. Maten var verkligen inte god och vi blev jättebesvikna. Inte ens den maten de inte behövt tillaga som tex manchegoost, seranoskinka m.m. De händer inte alltför ofta att vi skaffar barnvakt för att gå ut och äta. Kvällen blev för all del mycket trevlig ändå, tack Therese och Christos!


Så nu får vi njuta av tapas hemma. Senast vi åt lite smårätter såg det ut så här. Lite enklare mat, men gott att sitta och plocka med. Och hade vi bättre väder, så vi kunde sitta ute.
Då testade vi lite annan chark, så som marinerad lufttorkad fläskkarré (coppa, tror jag...) och spansk lufttorkad fläskytterfilé (lomo, kanske...). De var okey, men lite mesiga i smaken. Chorizon var god och lika så de andra korvarna vi hade. Och så en riktigt mogen camenbert.

Hur ni det där ute idag? Har ni också ösregn och en himmel så svart så man tror att det är mitt i natten. Eller en ruggig höstdag. Idag blir det inget grillat hos oss, men jag bjuder på en lördagsdrink. Hittade den i drinkboken jag köpte på bokrean tidigare i år. Enkel och god, helt i min smak ;-)


No Name, 1 glas
4 cl vaniljvodka
2 cl Xanté
1 cl limejuice
Fruktsoda, 7up eller Sprite


Häll vaniljvodka och Xanté i ett högt glas. Pressa i saften från 1 limeklyfta och släpp den i glaset. Lägg i några isbitar. Fyll upp med läsk.

6 kommentarer:

 1. Tråkigt när ens förväntningar grusas, skönt att kvällen blev bra i alla fall. Drinken låter som den är helt i vår smak!

 2. Hejsan! Trevligt att jag hittade din sida. Här har jag mycket att lära och ta del av...
  Återvänder garanterat! Ha en riktigt GOD fortsättning på helgen! Hälsningar/SA

 3. Vad tråkigt att ni inte fick de goda tapasrätterna som ni hade sett fram emot. Men härligt ändå med en vuxenkväll, det behöver man ibland.

  Nu ska jag susa vidare och läsa här inne på din fina blogg!

  Trevlig fortsatt helg!

 4. vad trist när det bli så! grr. men den där drinken du har blandat ser ju fantastiskt god ut, i alla fall :)

 5. Hejsan, och tack för receptet! Så snällt av dig :) Vilken mysig blogg du har, hit kommer jag fler gånger!

 6. vad tråkigt att det inte blev som du hade tänkt. jag känner igen mig i lite av det där, har varit med om liknande saker på restauranger med gott rykte, men som tyvärr inte alls har levt upp till förväntningarna :(

  Hopaps att du har fått en bra start på den här veckan!? kram

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.