Melonfrossa

7/06/2010


En härligt mogen lagom kall vattenmelon är så gott! Sonen som ni vet kan nästan sätta i sig en hel vattenmelon. Särskilt sedan vi fann att det finns kärnfri. Vilken underbar odlare som fixade till detta. Vattenmelon släcker törsten bra när det är varmt. Köp en stor och tärna upp en del och stoppa i frysen. Perfekt att ta fram och mixa ned i en smoothie eller drink. Frozen melon daiquiri är inte fel. Det går med färsk melon också, men då får man tillsätta lite is när man mixar så drinken blir riktigt kall. I alla fall de riktigt varma dagarna och då kanske man inte ska dricka alkohol alls...


Nu är det ju inte så att jag sörplar drinkar varje dag, men vi mixar nästan dagligen smoothie hemma hos oss. Och använder man frusen frukt och ingen yoghurt så blir det nästan som sorbet eller om man gör den lösare som slush. Och då helt utan otäcka färgämnen. Min mans lillebror som är en fena på att blanda drinkar, även alkoholfria, bjöd mig på just en alkoholfri drink med mixad melon, ananas och en liten touch av kokos. Så friskt!


Melon passar alltid på sommaren, i maten och till maten. Bara för att det drar fram lite mörkare otrevligare moln kan man inte bara sitta inne. Eller så får man helt enkelt ha picknick inomhus. På de där restaurangerna "som gud glömde" får man ibland muggar till sin dricka även om man inte dricker läsk. Dessa brukar hos oss bli över då vi stoppar sugrören direkt i juiceförpackningen eller dricker direkt ur burken. Muggarna är perfekta att fylla med till exempel pastasallad och ta med sig när man ska iväg. Och det kan vara ganska mysigt att ha picknick under något som skyddar mot regnet.

4 kommentarer:

  1. melon är fantastiskt! just nu har jag dille på att använda det i sallad. mmmm.

  2. ser otroligt gott ut!!
    glad sommar till dig ;=)

  3. Min pappa bjöd på något riktigt gott och svalkande i midsommras som vi ska kopiera idag. Han hade mixat vattenmelon med mynta och några msk socker, hur enkelt som gott med en massa is i! Vill man kan man ju blanda i lite rom... ;-)

  4. Sv: Tack för gratulationerna! Ja, det var nog att laxen smakade för mycket fisk, eftersom den var gravad, som gjorde att Håkan inte gillade det precis...
    Vattenmelon gillar vi också, men den ska vara fast i fruktköttet inte mjölig som den ibland kan vara. Att blanda flingsalt med röd chili och sen doppa melonen i det är oxå väldigt gott!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.