Månadens sötsak - 2 smaker
7/27/2010
Denna månad var temat för månadens sötsak hos Söta saker två smaker. Så jag bestämde mig till slut för att ta två av mina favoriter, citron och hallon. Jag kombinerade dessa i något jag aldrig tidigare gjort, nämligen biskvier. Lite pyssel var det, men inte särskilt svårt. De blev söta och syrliga på samma gång. Men aj aj vad mycket socker... GI:t för dessa söt-sura kakor vill man inte veta...
Citron- och hallonbiskvier, 20 st.
Mandelbotten:200 g mandelmassa
½ dl socker
1 äggvita
Fyllning:100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
2 msk hallonpuré (mosa hallon genom en sil)
Topping:
200 g vit choklad
ev. ett par droppar hushållsfärg
20-60 silverkulor
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint, blanda i hop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna innan de tas loss från pappret. Rör samman smör, florsocker, äggula, lemon curd och hallonpuré till en kräm. Bred krämen på de svalnade kakorna, gör dem lite "toppiga". Ställ dem sedan i frysen och låt dem frysa helt (detta är viktigt). Smält chokladen och använd en sked för att glasera kakorna. Chokladen stelnar snabbt, så fäst ett par silverkulor på varje kaka så snart den är glaserad.
Dessa fina silverkulor gjorde att vi fick åka till vårdcentralen... En viss liten 2-åring tyckte de passade perfekt i hennes lilla öra...
Citron- och hallonbiskvier, 20 st.
Mandelbotten:200 g mandelmassa
½ dl socker
1 äggvita
Fyllning:100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
2 msk hallonpuré (mosa hallon genom en sil)
Topping:
200 g vit choklad
ev. ett par droppar hushållsfärg
20-60 silverkulor
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint, blanda i hop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna innan de tas loss från pappret. Rör samman smör, florsocker, äggula, lemon curd och hallonpuré till en kräm. Bred krämen på de svalnade kakorna, gör dem lite "toppiga". Ställ dem sedan i frysen och låt dem frysa helt (detta är viktigt). Smält chokladen och använd en sked för att glasera kakorna. Chokladen stelnar snabbt, så fäst ett par silverkulor på varje kaka så snart den är glaserad.
Dessa fina silverkulor gjorde att vi fick åka till vårdcentralen... En viss liten 2-åring tyckte de passade perfekt i hennes lilla öra...
"ahgr... kaka... kaka...." Ser ut som kakmonstrets flickvän ;-)
Åh, det lät ju jättegott. Jag har bara gjort chokladsmörkräm i biskvier, måste prova din fyllning.
Det låter supersmarrigt! har skrivit ut receptet så det måste testas vid tillfälle.
:)) det ser faktiskt ut som kakmonstrets flickvän, hihi. jättesöta!
Dina kakor ser underbara ut!
Hallon och citron är är ju såå gott ihop.
du skojar? detta låter som den godaste kakan jag någonsin hört talas om! jag ÄLSKAR biskvier, och med den här fyllningen - oh JOY!
Mums vilken god kombination i en biskvie. Den vill jag ha nu :)
Gud vad gott! Låter som perfekt blandning!