Stekt sparris med rödlöksvinägrett
7/26/2010
Brukar ni äta 3-rätter hemma på sommaren? Jag vet inte varför vi gör det så lite just på sommaren. Blir oftast att vi äter fler rätter till huvudrätt, som en buffé, istället. Och har kanske lite mer mingel när gästerna kommit. Kan bero på att barnen är lösa på större ytor... Ock kanske kanske kan det bero på att det är så trevligt med lite drinkmingel på sommaren ;-)
Stekt sparris med rödlöksvinägrett, 4 pers.
250 g färsk grön sparris
smörflingsalt & svartpeppar
riven parmesan
Vinägrett:
1 röd lök, finhackad
½ dl vitvinsvinäger
½ dl honung
½ dl olivolja
salt
Vispa ihop rödlök, vinäger, honung, olja och salt .
Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisarna. Smält smör i en stekpanna och stek sparrisen i ca 5 min. Salta och peppra. Lägg sparrisen på fyra små tallrikar. Skeda över vinägretten. Strö över parmesan.
Samma hos oss - inte många 3-rätters under sommaren. En hel del 2-rätters - har skippat förrätten. Men nu ser jag fram emot att börja tillaga lite 3-rätters igen :)
Rödlöksvinigrätt lät smarrigt och enkelt! Måste testas!
De är ju gott och non kalori mat hihi
Det blir gärna en dessert efter middagen, lite jordgubbar eller så. Sparris är ju så gott, vilken trevlig förrätt!
åh, vad gott med sparris :)
jag gillar ditt porslin, väldigt snyggt med två tallrikar sådär :)
du får ha en bra fortsättning på dagen :) kram
Inga trerätters här heller, tror det beror på att det blir så många tillbehör just när man grillar, och det blir det ju en hel del vid denna tiden... Däremot blir det en hel del efterrätter, gärna glass, och goda drinkar!
detta låter så himla gott! ska jag minsann prova i helgen när jag ska hälsa på mina föräldrar! det har blivit dåligt med matlagning över huvud taget den här sommaren kan jag lova, vi har en vattenläcka i köket och således ingen diskmaskin, vilket gör bakstök och matlagning liiiite tråkigare hos oss.