Frappé

7/18/2010

Efter att läst detta inlägg så bestämde jag mig för att testa frappe. Är ju så sugen på kaffe trots värmen och det är inte detsamma nu när det varit så rackans varmt. Jag får erkänna att jag var lite skeptisk eftersom jag inte gillar kallt kaffe i vanliga fall. Och så har jag träffat många tedrickare som inte dricker kaffe, men som gillar frappe och då tänkte jag att det kanske var något för just tedrickare. Jag testade lite olika, för olika länder verkar ha sin egen typ av iskaffe. Frappe verkar stå för att kaffet just är skakat och kylt, så vad som räknas som frappe eller frappuccion vet jag inte, båda verkar oftast vara toppade med skum. Hur som helst så är det själva mixandet som gör skillnaden tycker jag. Det enklaste blev godast, men det var även gott att ha vaniljglass i. Men att toppa med vispgrädde känns som det blev lite för mycket. Vi är trots allt mitt uppe i bikinisäsongen ;-)


Här är min enkla variant som jag verkligen gillade. Jag dricker inte Nescafé så jag körde med espresso och utan o'boypulver eftersom vi inte har det hemma... Det blev faktiskt jättegott! Ibland får man för sig att man inte gillar vissa saker, eller så har man smakat en dålig variant av något maträtt och så tror man inte att man tycker om det. Hur är ni, brukar ni testa saker som ni tror ni inte kommer gilla?

Remsans Frappé, 1 glas
1 espresso (drygt 30 ml)
1 ½ dl kall mjölk
2 tsk strösocker
6 isbitar
ev. 1 kula vaniljglass

Mixa allt i en blender tills isen är krossad. Servera i ett högt glas med ett sugrör.
Eller avsluta med att släppa ned en kula vaniljglass i glaset.

7 kommentarer:

 1. åh, gott! jag föredrar dock iste, utan tvekan. espresso house har det bästa, där kan man nämligen välja om man vill ha det sötat eller ej (och osötat är bäst!) jag är ofta i kaffe- eller teperioder, och på sommaren är det ofta te som gäller :)

 2. Frappé är så gott, fast jag upptäckte det faktiskt nu i somras. Jag har inte heller förut trott att jag skulle gilla kallt kaffe. Men Frappé är så gott. Fast jag dricker helst utan grädde eller glass, utan bara med kall skummad mjölk. Så svalkande och gott och så får man i sig lite koffein, bra mot huvudvärken.

 3. Go´kväll och tack för din kommentar! Matglad som jag är, både vid spisen och vid matbordet, blir det garanterat många besök här...
  Ha en go fortsättning på veckan! /SA

 4. Visst är Frappé jättegott. Vi har varit många gånger i Grekland och vår första resa dit missade vi en massa Frappé! Vi såg dem överallt och tyckte attt: fy, vem kan dricka kallt kaffe? Usch. Hursomhelst tänkte jag, sista dagen, äsch, man får inte dö nyfiken, och testade. Det var ju jättegott!
  Och detta hade jag missat i 14 dagar! Men jag fixar inte till det riktigt här hemma, det blir inte samma sak riktigt. Men så är det väl ofta, det smakar bäst på plats....

 5. Här råder delade åsiker. Håkan gillar verkligen inte frappé medans Anki är helt såld på den kalla kaffedrinken och drack en senast i fredags faktiskt.

 6. Har faktiskt aldrig vågat mig på att prova, är även jag skeptiskt till kallt kaffe, men det får nog bli ett försök ändå :)

  Vet att du redan fått utmärkelsen, men en bra blogg förtjänar att lyftas fram om och om igen, så jag har nominerat dig till Beautiful Blogger Award, kika gärna på
  http://annamittimaten.blogspot.com/2010/07/utmarkelse.html

 7. Mmm jag älskar frappé och ska gå och göra mig en precis nu ;)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.