Hur jag till slut fick det renaste köksgolvet av alla

7/09/2010

Kan meddela att olyckan fortsatte drabba mig igår... Men hela dagen var så. Det var bara en sådan dag helt enkelt.
På morgonen var jag ute och sprang med en väninna på en slinga i närheten av havet, så efteråt så tog vi ett dopp. Och när jag ska spola av sanden från fötterna, så lyckades jag duscha min mobil. Så jag står där med en helt vit display.
Under tiden jag är iväg så stiger maken upp. Och möts av det här...En viss fröken hade "bakat"...Här är de söta spåren på mattan efter bagerskan.
Syns även spår efter storebror som hittade henne och jagade upp pappa ur sängen.

På eftermiddagen som ni vet smetade jag ju ned min ugn och mitt golv med paj. Skura skura...
Och efter mitt missöde med pajen så skulle jag mixa smoothie till barnen. Då lyckas jag knocka till bägaren till min blender, som jag fyllt med yoghurt, med en tallrik med jordgubbar i så att tallriken går sönder och yoghurten skvätter ut över köksgolvet... Skura skura... Plocka porslinsskärvor...
Senare anländer gästerna och vi serverar drinkar. Barnen får också varsin utan alkohol. Varpå Milia ("bagerskan") häller ut sin på köksgolvet, med flit, för hon inte kom åt jordgubbarna och isen som var i glaset... Skura skura... Inte sura....

Här är söta lilla Stina som kom som en räddande ängel. Hon hjälpte mig med att blanda drinkar, fixa sallad och allt annat till gårdagens grillning. Helt klart en framtida kock.


Tyvärr har jag inte så många bra bilder från kvällen. Jag kom av mig lite kan man säga. Men ni får recept på en frisk och god potatissallad och en bild på Stinas fina sallad.

Potatissallad med citrondressing och fetaost, 4 pers.
1 kg färsk potatis, ska vara kokt men fortf.varm
200 g fetaost
1 liten burk oliver (290 g)
1 stor rödlök, skivad
1 citron, saften
1 msk strösocker
½ dl olivolja
grovmalen svartpeppar
salt

Blanda ihop citronsaft, socker och olja. Smaka av med svartpeppar och salt. Lägg skivad lök och oliver i en skål. Koka potatisen (precis innan den ska ätas). Slå av vattnet och smula ned fetaosten så att den smälter något. Lägg över den ostblandade potatisen i skålen. Häll över dressingen och blanda försiktigt runt. Servera genast gärna tillsammans med bröd att suga upp dressingen med.

3 kommentarer:

  1. Vilken underbar dag! Snygga fotavtryck på mattan...;)

  2. Ojdå...ja,en olycka kommer ju sällan ensam som man brukar säga. Men det här var ju nästan lite fööör mycket! ;)
    Så gullig bild dock på mattan med fotavtrycken!
    Hoppas helgen blir lite lugnare. :D

  3. SÅ söta små mjölfötter, ett foto värt att bli inramat! Ja det är dagar som denna som man vet att man lever... och som man, om några år, sitter och minns och skrattar åt, som tur är.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.