Färska jordgubbar med chokladkräm och apelsinsås

7/07/2010

Nu när det finns gott om jordgubbar och de är så goda får man passa på att äta mängder. För det är detta vi kommer längta efter när det är höstrusk ute. Det här är en superenkel efterrätt som går snabbt att svänga ihop med jordgubbar till så klart. Perfekt när man till vardags vill ha dessert efter maten. Den går att förbereda, men minska lite på mängden maizena då.


Färska jordgubbar med chokladkräm och apelsinsås
, 6 pers.
200 g valfri choklad (jag väljer mörk 70 %, men det funkar även med mjölkchoklad el. blockchoklad)
2 dl créme fraiche
2 dl apelsinjuice, ca 4 apelsiner
2 msk maizena majsredning
1 liter jordgubbar

Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål över vattenbad. Blanda ned créme fraichen och rör så krämen bli slät. Låt krämen stelna något.
Blanda apelsinjuice och maizena i en kastrull och låt koka upp under vispning.
För dela chokladkrämen på 6 tallrikar eller i 6 skålar. Lägg jordgubbarna runt eller ovan på och ringla över apelsinsåsen. Sen är det bara att mumsa i sig!

3 kommentarer:

  1. så gott! måste prova! :-)

  2. håller med helt och hållet, man får ta tillvara på allt bra med sommaren så man kan komma ihåg det när det börjar bli kallt igen (och jag får pyttelite ångest bara av att skriva det...)

  3. Gud, vad gott!! Jag har ätit jättelite jordgubbar i år. Knappt något sedan midsommar... Får jag nog ändra på nu när jag ska ha semester....:)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.