Ostfylld kassler med örttäcke och potatissallad
7/25/2010
Idag har jag sovit som en stock efter nattens jobb. Tänk vad dåligt väder kan få en att tryna gott. Första dagen med regn efter alla dessa veckor med strålande sol så blev akutmottagningen överfull med människor som nu kunde söka vård. Märkligt det där att man verkligen väntar med att söka vård på grund av vädret. Ja, inte bara vädret. Det kan vara likadant efter vissa helgdagar. För vem vill vara sjuk när det är helgmiddagar på schemat eller bästa sommarvädret. Vi har ändå haft det lugnt på jobbet. Men det där regnet verkar aldrig ta slut :-( Hos oss har det regnat in i källaren. Hos en väninna genom taket. På jobbet lika så, så entrén var en enda sjö av regnvatten. Och den kraftiga blåsten igår knäckte vårat plommonträd. Har ni suttit inne och kurat eller har ni hoppat i vattenpölar? Lite mysigt är det i alla fall, även om jag tycker synd om de som gått på semester precis. Men man får kanske en massa gjort istället.
I detta ruskiga väder bjuder jag på mat som passar i vilket väder som, bra va?
Ostfylld kassler med örttäcke och potatissallad, 4 pers.800 g kokt ljummen el. kall potatis, skivad
I detta ruskiga väder bjuder jag på mat som passar i vilket väder som, bra va?
Ostfylld kassler med örttäcke och potatissallad, 4 pers.
4 tomater, i mindre bitar
1 röd lök, skivad
1 dl rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
salt & vitpeppar
färsk gräslök
600-800 g kassler
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
½ dl riven ost
½ dl hackade färska örter, tex basilika, timjan och persilja
Koka potatisen om du inte har någon överbliven. Låt den ånga av och skär sedan i skivor. Blanda potatis, lök och tomater i en skål. Vispa/mixa ihop olivolja, vinäger, senap, salt och svartpeppar. Blanda ned i skålen.
Sätt ugnen på 225. Skiva kasslern i 8 skivor, lägg en skiva fetaost mellan 2 skivor och lägg dem sedan i en ugnsform. Blanda crème fraiche med ost och örter. Bred blandningen som ett täcke över kasslern. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
Servera tillsammans med potatissalladen och klipp över lite hackad gräslök.
1 röd lök, skivad
1 dl rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
salt & vitpeppar
färsk gräslök
600-800 g kassler
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
½ dl riven ost
½ dl hackade färska örter, tex basilika, timjan och persilja
Koka potatisen om du inte har någon överbliven. Låt den ånga av och skär sedan i skivor. Blanda potatis, lök och tomater i en skål. Vispa/mixa ihop olivolja, vinäger, senap, salt och svartpeppar. Blanda ned i skålen.
Sätt ugnen på 225. Skiva kasslern i 8 skivor, lägg en skiva fetaost mellan 2 skivor och lägg dem sedan i en ugnsform. Blanda crème fraiche med ost och örter. Bred blandningen som ett täcke över kasslern. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
Servera tillsammans med potatissalladen och klipp över lite hackad gräslök.
Det där täcket såg riktigt gott ut, Emmy.
Guldet i förra inlägget också, härliga tider för en svampälskare nu :)
Vilka fina bilder du fick till på maträtten!
Ja, vad ruggigt det blev! Vi hade 12 grader och spöregn i götet idag. Har suttit på tåg o buss till skåne idag med en bra bok så jag har inte lidit annars. Hoppas blir lite bättre i veckan!
Kassler är perfekt som sommarmat. Fina tallrikar du har...jaja, maten ser också god ut.
Undrar, blev det kolakakor, eller?
Idag har vi haft gråtrist väder, hoppas det är bättre väder hos er.
Ha det bra!
vilka fantastiskt fina bilder! här i göteborg har det såklart regnat i helgen (jag har ju varit ledig...) och idag när jag var tillbaka på jobbet har det varit solsken. grr.
Ser jättegott ut! Och den tallriken var nog den finaste jag sett och väckte mitt ha-begär totalt!
Vilka vackra bilder, verkligen jättefina! Ser verkligen somrigt och gott ut.