Efterrätten man alltid kan fixa

7/28/2010

Ibland blir man sugen på något mer efter middagen även om man är mätt. Då kanske man inte har förberett någon efterrätt, men det finns en dessert som jag tror de flesta nästan alltid har ingredienser hemma till. Cheesecake i glas, eller fusk-cheesecake kanske jag borde säga. Ett halvuppätet paket med kex eller cookies har ni säkert i något skåp. Lite frukt eller bär, går bra att halvtina frysta bär eller om samvetet tillåter, palla lite i grannens trädgård ;-) Och sen behövs något krämigt och gott att varva mellan bären och kexen, så då får det blir lite kylskåpsrensning. Man taget vad man haver. Äts av alla - garanterat!


Cheesecake i glas
, per port.
1-2 kex eller cookies av valfri sort och smak
1 dl bär eller fruktbitar
1 dl av antingen...
- vaniljyoghurt (går även bra att smaksätta matyoghurt med honung & vaniljsocker)
- lika delar Philadelphiaost/ricottaost och crème fraiche/gräddfil/yoghurt (eller vad du har hemma), smaksätt enligt ovan
- smaksatt kesella, vanilj eller jordgubb & lime
- halvsmält glass

Utöver detta kan man självklart ha i riven choklad, hackade nötter eller annat gott om man vill rensa skåpen lite till.

5 kommentarer:

  1. Bra tips för mig som alltid är sugen på efterrätt! Och jag har ju faktiskt ingredienserna hemma! :-)

  2. Anonym sa...

    Låter supersmarrigt och enkelt! Jag har björnbär i frysen och färska hallon på busken. Borde gå att återskapa den där desserten med va? :-)

  3. Jag brukar steka havregryn i smör och socker och låta det kallna. Sedan varvar jag det med vaniljyoghurt och bär i ett glas. Suppergott!

  4. Mmm, gott, jag brukar alltid ha grekisk yoghurt hemma och det är inte dumt att blanda med lite vaniljsocker och smaska i sig ihop med bär. Jösses nu blev jag sugen på efterrätt ;)

  5. Det där lät ju jätteenkelt och jättegott. Det ska jag testa.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.