I väntan på midsommar
6/24/2010
Hur har ni det i stugor och hem? Pysslar ni för fullt inför morgondagen? Här styrs det inte så mycket, för vi är inbjudna ett kvarter bort imorgon till Linn och Martin. Så det enda jag har gjort är blandat lite marinader till kött och kyckling. Och så jag ska fixa en tårta imorgon på morgonen. Har hittat ett recept på en marängtårta som verkade galet god, så ni får se resultatet framöver. Ikväll har vi firat att även maken har gått på semester, med att grilla så klart! Och så öppnade vi lite rosé. Det passade idag när värmeböljan svepte in över lilla Kalmar. Så imorgon jag på lite fin färg till de vita midsommarkläderna... Hoppas ni alla får en trevlig midsommar!
Här får ni i alla fall ännu mer recept på lättlagad grillmat.
Grillad fläskfilé med varm marinad, 4 pers.
600 g fläskfilé
1 msk olivolja
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
Marinad:
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
½ dl hackad/repad timjan
Smör in filén med olivolja och krydda den med salt och svartpeppar. Grilla den tills den är genomstekt. (Eller stek den runt om och laga den klart i ugnen)
Fräs vitlöken i olivoljan någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och låt marinaden bli varm.
Skär den grillade filén i skivor och häll den varma marinaden över.
Sallad med vattenmelon och chevré, 4 pers.
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
flingsalt, svartpeppar & chilipulver (inte peppar)
½ vattenmelon, i tärningar
2-3 kvistar mynta, repa av bladen
3 salladslökar, strimlade
2 lime, saften pressad
2 msk olivolja
salt & svartpeppar
150 g chevré, tärnad
1 röd chili, fint skivad
Rosta solros- och pumpakärnor i lite olivolja (akta ögonen för de kan poppa rätt högt). Krydda med flingsalt, svartpeppar och chilipulver.
Lägg melonkuber, myntablad och salladslök i en skål. Pressa över limejuicen, ringla över olivolja samt krydda med salt och peppar. Fördela osten över, strö över de rostade kärnorna och chili.
Här får ni i alla fall ännu mer recept på lättlagad grillmat.
Grillad fläskfilé med varm marinad, 4 pers.
600 g fläskfilé
1 msk olivolja
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
Marinad:
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
½ dl hackad/repad timjan
Smör in filén med olivolja och krydda den med salt och svartpeppar. Grilla den tills den är genomstekt. (Eller stek den runt om och laga den klart i ugnen)
Fräs vitlöken i olivoljan någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och låt marinaden bli varm.
Skär den grillade filén i skivor och häll den varma marinaden över.
Sallad med vattenmelon och chevré, 4 pers.
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
flingsalt, svartpeppar & chilipulver (inte peppar)
½ vattenmelon, i tärningar
2-3 kvistar mynta, repa av bladen
3 salladslökar, strimlade
2 lime, saften pressad
2 msk olivolja
salt & svartpeppar
150 g chevré, tärnad
1 röd chili, fint skivad
Rosta solros- och pumpakärnor i lite olivolja (akta ögonen för de kan poppa rätt högt). Krydda med flingsalt, svartpeppar och chilipulver.
Lägg melonkuber, myntablad och salladslök i en skål. Pressa över limejuicen, ringla över olivolja samt krydda med salt och peppar. Fördela osten över, strö över de rostade kärnorna och chili.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.