Lite sallader från buffén

6/14/2010

Här kommer de två salladerna jag hade på buffén. Och de går ju självklart att halvera recepten på och servera till grillat till exempel. Nu är inte osten med på bilderna eftersom jag serverade den bredvid för mjölkallergikernas skull. I potatissalladen kan man även tillsätta 1 paket knaperstekt strimlad bacon om man vill ha en mer matig sallad att ta med till stranden eller på picknick.


Potatissallad med ruccola, valnötter, soltorkade tomater & parmesan
, 10 pers.
2 kg färskpotatis, kokt
2 påse ruccola
20 soltorkade tomater (i olja), strimlade
100 g valnötter, grovt hackade
100 g parmesan ost, grovt riven el. hyvlad
Dressing:
2 dl olivolja
½ dl balsamvinäger
2 tsk fransk senap
2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Vispa ingredienserna till dressingen. Skär eventuellt potatisen i bitar och blanda den med dressingen en skål. Blanda försiktigt ned tomater, valnötterna och ruccolan med potatisen. Hyvla över parmesanost.


Tomatcouscous
med rödlök, tomater, gröna oliver, fetaost och röd mangold
, 10 pers.
4 stora tomater, i bitar
4 dl grönsaksbuljong
2 dl tomatjuice
1 + 1 rödlök, skivade
6 dl couscous
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ kruka basilika, bladen
1 påse röd mangold el. blandad sallad
1 ask cocktailtomater, i halvor
200 g fetaost, i tärningar
200 g oliver

Koka upp tomatbitarna från de stora tomaterna, 1 rödlök, buljong och tomatjuice. Häll i couscous, rör om och låt stå och svälla i 5 minuter. Låt svalna och "smula" couscousen. Blanda sedan ned olja, kryddor och övriga ingredienser.

2 kommentarer:

  1. men oj, vad kul att se alla recept som du har lagt ut! den här salladen låter hur god som helst! nästa gång det är kalas får du mer än gärna bjuda in mig. höhö.

  2. Åh, det låter som en underbar buffé. Allt ser så himla gott ut!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.