Mandarinmojito

11/12/2010

Jag tänkte att kan man muddla ned äpplen och hallon och annat i mojitos så borde man kunna muddla ned mandariner. Mojitos förknippar kanske många mest med heta sommarkvällar (okey liten överdrift i Sverige...), i alla fall med sommaren. Tar ni lite farinsocker och lite muddlade mandariner så är det nästan så regnet förvandlas till snö. Klart önsketänkande...
Här är hur som helst en fredagensdrink som jag sippar på i min ensamhet. Berra är på travet med några kunder. Inom landstinget är det väääldigt sällan våra "kunder" bjuder med oss på travet...Mandarinmojito, 1 glas
1 mandarin, skalad och klyftad
1 lime, i klyftor
1 kvist mynta (8-10 blad)
2 tsk farinsocker
4-6 cl rom, jag tog mörk men valet är fritt
is
sockerdricka

Lägg hälften av mandarinklyftorna i en shaker tillsammans med halva limen, myntan och farinsocker. Muddla lätt och tillsätt lite is och rom, skaka och sila upp i ett glas fyllt till hälften med is. Tillsätt resten av mandarin- och limeklyftorna och fyll upp med sockerdricka.

Och ett stort grattis till Katja - kaffekokarkokboken som vann Matbloggspriset 2010. Kika in hos henne! Hon är helt fantastisk - lagar all mat på en kaffekokare!

5 kommentarer:

  1. Mumsigt du... :)

  2. Smakade den mer? Vi ska just till att blanda till din äpple/basilika drink. Spännande att testa.

    Ha en skön helg

  3. Tack för drinktipset på basilika/äppledrinken. Sippar på den just nu och kan bara säga, vilken godsak! Den bjuder vi på i morgon.

  4. tack så jättemycket! :)

  5. Ojoj, det här lät riktigt gott!!!
    Älskar allt som heter mojito :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.