Ädelostfyllda biffar med glöggsås
11/27/2010
Idag har jag varit på julmarknad på Kalmar slott och trängts med en massa andra. När vi kom ut yrde snön och det hade kommit ett nytt decimeterhögt lager på marken. Åh, så mysigt att sedan komma hem och värma sig med både brasa och glögg. Första advent är årlig glöggpremiär för många, även om jag tycker det är gott med lite glögg så fort de ruggiga höstvindarna viner runt knutarna. Glögg är även så gott att ha i maten eftersom det innehåller så mycket kryddor. Jag brukar göra en glöggsås som är grymt god. Denna gång fyllde jag färsbiffar med ädelost och serverade såsen till. Såå gott!
Ädelostfyllda biffar med glöggsås, 4 pers.
600 g nöt- eller älgfärs
1 dl mjölk
1 msk potatismjöl
2 krm svartpeppar
½-1 tsk salt (beror på ostens sälta)
100 g ädelost
Blanda potatismjölet med mjölken och sedan ihop med färs och kryddor. Dela färsen i 8 bitar och lägg en ostbit på varje och forma till biffar/järpar. Stek biffarna runt om. Gör under tiden glöggsåsen och låt den koka i 5 minuter. Slå den sedan runt biffarna och låt allt koka ytterligare ett par minuter. Glöggsåsen hittar ni här.
I år har jag satt egen glögg! Jag hittade ett superrecept (kan inte vara annat...) hos Charlotta. Så nu står glöggen på ett skåp i köket och puttrar (för att hålla nyfika barn borta). Får bli provsmakning framåt jul. Vet ni att det går att göra sangria på glögg om det skulle bli någon över...
Ädelostfyllda biffar med glöggsås, 4 pers.
600 g nöt- eller älgfärs
1 dl mjölk
1 msk potatismjöl
2 krm svartpeppar
½-1 tsk salt (beror på ostens sälta)
100 g ädelost
Blanda potatismjölet med mjölken och sedan ihop med färs och kryddor. Dela färsen i 8 bitar och lägg en ostbit på varje och forma till biffar/järpar. Stek biffarna runt om. Gör under tiden glöggsåsen och låt den koka i 5 minuter. Slå den sedan runt biffarna och låt allt koka ytterligare ett par minuter. Glöggsåsen hittar ni här.
I år har jag satt egen glögg! Jag hittade ett superrecept (kan inte vara annat...) hos Charlotta. Så nu står glöggen på ett skåp i köket och puttrar (för att hålla nyfika barn borta). Får bli provsmakning framåt jul. Vet ni att det går att göra sangria på glögg om det skulle bli någon över...
vad spännande med egengjord glögg!
Biffarna ser bara för goda ut, mums!
Snyggaste biffar jag sett på länge. Och första gången jag hört ordet glöggsås. Måste provas:)
Gottiga biffar! Härligt att jula till det mesta i matväg också!
Köttfärsbiffar fyllda med ädelost låter väldigt gott och måste naturligtvis prövas!
Den såsen ska jag lägga på minnet.
Glöggsås låter ju superspännande! Den ska jag klart testa! :-)
Ser gott ut. Sangria på glögg låter mins sagt spännande, hur gör man det? Sitter du på ett recept?
Har aldrig gjort egen glögg, men jag ska definitivt testa. Spännande!
åh, hurra för dunderglöggen! hoppashoppas att den blir bra, för det blev vår! har dock hört skräckhistorier om folk som fått slänga en hel sats och blabla, rrrys. hook me up med receptet på glögg turns sangria, vi har glögg från 2006 i vårt skafferi...
Låter gott! Jag ska ha typ halv åtta hos mig med mina kompisar snart och tänkte ha lite advents/jultema på menyn, det här lät som en idé till en huvudrätt. Vad skulle du servera med? :) Är tacksam för svar!
Jag hade serverat en lite vintrigare sallad till. Kika på detta inlägg så kanske du får lite inspiration (även till andra delar av middagen) http://remsansbistro.blogspot.com/2010/12/gloggmingel-i-bistron-pa-radion.html
Eller så hittar du i detta inlägg http://remsansbistro.blogspot.com/2010/12/gloggmingel-i-bistron-pa-radion.html länken till ett recept på ädelost cheesecake med pepparkaksbotten. Går att servera till huvudrätt eller som förrätt.
I dessa länkar hittar du även lite marinader till kyckling och kött med julsmaker.
Lycka till! Återkom om du har fler funderingar.
Andra länken skulle vara
http://remsansbistro.blogspot.com/2010/11/gloggfest.html
Så går det när man är för snabb :-)