Sista julinspirerade julreceptet...
12/21/2009
... innan vi ska äta oss proppmätta på julmat. Så spar lite glögg och gör en god sås på! Den blir som en kryddigare rödvinssås.
Entrecote med glöggsås, 4 pers.
4 skivor entrecote
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad purjolök
4 dl rödvinsglögg
½ dl viltfond
2 krm svartpeppar
ev. maizenamjöl
Entrecote med glöggsås, 4 pers.
4 skivor entrecote
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad purjolök
4 dl rödvinsglögg
½ dl viltfond
2 krm svartpeppar
ev. maizenamjöl
Fräs purjolök i en kastull. Slå över glögg, fond och krydda med svartpeppar. Låt koka utan lock i 5 minuter. Krydda köttet och stek i smör. Slå över såsen och låt köttet koka i 2 minuter. Red ev. med maizena. Vi åt ostgratinerad broccoli och klyftpotatis till.
Kan tänka mig att glöggsåsen blev fin. Gjorde själv en gryta med glögg häromveckan, det blev riktigt mustigt och gott.
En riktigt God Jul önskar Birgitta
Ja, eftersom glöggen redan är kryddad så behövs inte så mycket andra kryddor.