Ännu ett långpannebröd
12/05/2009
Blev så sugen att testa bröd med torkade tranbär, nu när jag botaniserat bland Risentas müsli. Torkade tranbär är nästan lika söta som annan torkad frukt och mycket goda att ha i bröd. Men har man nu inte tranbär hemma kan man byta ut dem mot tex russin. Sedan gillar jag ju långpannebröd eftersom det är så smidigt och blir så mycket bröd.
Havrerutor med tranbär50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 msk honung
2 tsk salt
1 dl naturell yoghurt
3 dl (fiber)havregryn
1 ½ dl torkade tranbär
12 dl vetemjöl
Lös jästen i vattnet. Blanda ned olja, honung, salt, yoghurt, havregryn, tranbär och nästan allt mjölet. Arbeta med elvispens degkrokar eller i maskin i ca 5 minuter. Jäs övertäckt i 40 minuter.Tryck ut degen direkt på en bakplåtspappersklädd långpanna. Skär i 12-16 rutor. Jäs övertäckt ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugn i ca 20 min.
Havrerutor med tranbär50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 msk honung
2 tsk salt
1 dl naturell yoghurt
3 dl (fiber)havregryn
1 ½ dl torkade tranbär
12 dl vetemjöl
Lös jästen i vattnet. Blanda ned olja, honung, salt, yoghurt, havregryn, tranbär och nästan allt mjölet. Arbeta med elvispens degkrokar eller i maskin i ca 5 minuter. Jäs övertäckt i 40 minuter.Tryck ut degen direkt på en bakplåtspappersklädd långpanna. Skär i 12-16 rutor. Jäs övertäckt ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugn i ca 20 min.
Jag har fortfarande aldrig bakat bröd i långpanna. Skandal! Men jag ska absolut testa något av dina recept på det! Kram!