Chilistekta kycklingfiléer med bulgursallad och yoghurtsås

12/05/2009

Det här tycker jag är en trevlig bjudrätt. Även om man inte gillar chili, curry eller ingefära så är det ingen av smakerna som sticker ut. Och kycklingen blir inte så het av chilin eftersom den steks ihop. Och man kan ju alltid utesluta sambal oelek i såsen om man vill.




Chilistekta kycklingfiléer med bulgursallad och yoghurtsås, 4 pers.
600 g kycklingfiléer, ev. i mindre bitar
1 dl cashew- eller jordnötter, grovhackade
1 röd chili, finstrimlad

1 påse/pkt spenat (70-100 g)
1 pkt sockerärtor
4 dl färdigkokt bulgur, ljummen
½ citron, saften
1 msk olivolja
1 tsk valfri curry
1 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
1 mango, tärnad

2 dl yoghurt 10 %
1 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek



Stek kycklingen tillsammans med nötter och chili. Stek spenaten i lite olja i en stekpanna någon minut. Precis innan bulgurgrynen kokt färdigt så lägger du i sockerärtorna och låter de bli lätt ångkokta. Rör ihop citronsaft med olja, curry, ingefära och vitlök. Blanda sedan de kokta bulgurgrynen med dressingen, sockerärtor, spenat och mango.
Servera kycklingen med bulgursallen och yoghurtsåsen.

5 kommentarer:

  1. Jag gillar både chili, curry eller ingefära så detta måste jag prova :)

  2. Ja, visst är det så! Nu har jag äntligen pyntat helt klart också! Vilken fin blogg du har med mycket goda recept och en massa härliga bilder!

  3. Du har väl inte missat Bagerskans julkalender?
    Fylld med recept, tävlingar och julpyssel...!

    www.bagerskan.se

    Kram Karin

  4. Din blogg har jag helt missat. Såg den när du hade gjort en kommentar till mig. Tack! Vad mycket gott du bjuder på, särskilt kycklingen med bulgursallad - helt i min smak.
    Ha en bra dag!

  5. Det där låter riktigt mumsigt. Tänk en sån tallrik serverad här och nu =)

    Ha en bra kväll!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.