En lättare middag

12/13/2009

Eftersom vi svullade pizza till lunch kändes som middagen behövde bli lite lättare. Jag skulle dessutom träna lite senare och då kändes det som en couscoussallad med kyckling passade bra.

 

Kyckling med röd curry och couscoussallad med feta och och äpple, 4 pers.
800 g kycklingfilé, ev. i mindre bitar
1 citron, rivet skal och pressad saft
1 dl rapsolja
1 msk röd curry
½ dl honung
1 vitlöksklyfta, pressad

2 dl äpplejuice
2 dl vatten
2 msk olivolja
2 dl couscous
1 st äpple, tärnat
150-200 g fetaost, tärnad
1/3 purjolök, strimlad

2 dl matlagningsyoghurt
2 msk äpplemos
2 tsk grön currypasta
Blanda kryddmarinaden till kycklingen och marinera (gärna 1 timme). Stek kycklingen i marinaden eller grilla filéerna.
Koka upp äpplejuice, vatten och olja. Slå över couscousen och låt stå och svälla ett par minuter. Låt couscousen svalna något och blanda sedan med äpple, fetaost och purjolök.
Servera kycklingen med couscous och yoghurt smaksatt med äpplemos och currypasta.

2 kommentarer:

  1. Här kommer jag hitta massor av inspiration ser jag :-)

  2. Den här maträtten är nåt som passar Anna perfekt ;-) !!! Jag tycker det låter jättegott!!! Kram Anna ps. prova det där surdegsbrödet, till o med jag klarade det ju ;-) ds.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.