Ikväll börjar min helg
12/06/2009
Har äntligen jobbat klart för denna gång. Är extra tungt att jobba natt denna årstid. Det är så dystert när man går och lägger sig när det är mörkt och stiger upp när det är mörkt - igen! Känner mig som en gruvarbetare. Hur som helst så blev jag så sugen på räkpaj och här är en variant på det. Kanske får det bli lite glögg senare ikväll ;-)
Chili- och räkpaj
Gör ett pajskal du tycker är gott. En del vill undvika fett och en del vill undvika mjöl, så...
Mitt var gjort på: 3 dl vetemjöl, 75 g smör och 1 dl matyoghurt (kokbar)
3 ägg
250 g keso med chili
300 g skalade räkor
2 dl riven lagrad ost
½ krm cayennepeppar
2-3 msk hackad gräslök
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med keso, räkorna, den rivna osten och kryddorna. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 30 minuter tills den har stelnat.
Chili- och räkpaj
Gör ett pajskal du tycker är gott. En del vill undvika fett och en del vill undvika mjöl, så...
Mitt var gjort på: 3 dl vetemjöl, 75 g smör och 1 dl matyoghurt (kokbar)
3 ägg
250 g keso med chili
300 g skalade räkor
2 dl riven lagrad ost
½ krm cayennepeppar
2-3 msk hackad gräslök
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med keso, räkorna, den rivna osten och kryddorna. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 30 minuter tills den har stelnat.
Gott! Måste ta och laga en god paj så snart jag kommer hem för det var så länge sedan jag åt det nu och det är ju faktiskt riktigt gott!!