Lite lättlagat på fredagskvällen

12/11/2009

Det var länge sedan vi åt fyllda paprikor eller något annat fyllt för delen. Det går alldeles utmärkt att fylla småfrallor om man vill, så blir det som annorlunda varma mackor. Eller om man vill ha mycket grönt, fylla paprikor eller squash.

Fyllda paprikor, 4 st.
4 stora paprikor (eller 2 squash eller småfallor)
200-300 g kryddstark korv, i mindre bitar
1 gul lök, finhackad
1 dl hackad persilja
2 dl tomatsås
2 dl kokt matvete
2-3 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°. Skär av toppen på parikorna och gröp ur dem (eller vad du valt att fylla). Ställ dem i en ugnsform. Stek korv och lök. Blanda ned persilja, matvete, tomatsås och större delen av den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Fyll parikorna med korv- och veteblandningen. Strö över resten av osten. Gratinera i 30 minuter. Servera med sallad.

Tomatsås ca 4 dl
1 gul lök, finhackad
1 pkt krossade tomater
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk råsocker

Fräs den gula löken i en kastrull i lite olja. Tillsätt övriga ingredinser och låt sjuda i 15 minuter. Mixa slät. Spara det som blir över till den hemmagjorda pizzan :-)

1 kommentarer:

  1. Wow, det här receptet tror jag på! Riktigt festliga paprikor ju!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.