Allt-i ett-gryta

12/08/2009

Ännu en gryta där man har i allt. Vill man sedan ha något till, så visst kan man väl det, men det behövs inte. Det är enkla ingredienser, men den blev jättegod! Bilden är dock inte så bra... Tror receptet kommer från Coop.

Fiskgryta med rotfrukter, 4 pers.
800 g tjocka vita fiskfiléer
4 schalottenlökar, i strimlor
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 potatisar, i bitar
ca 750 g blandade rotfrukter
smör
2 dl torrt vitt vin
1 dl fiskbuljong
3 dl crème fraiche
1 dl dill, hackad
½ citron, rivet skal och saft
200 g räkor, skalade
salt
peppar

Skär fisken i portionsbitar, strö över salt och låt ligga i rumstemperatur med plastfilm över 20 minuter. Fräs lökar, potatis och rotsaker i smör. Slå på vin och buljong och låt koka tills rotsakerna knappt är mjuka, 10-15 minuter. Blanda i crème fraiche och koka upp. Torka av fisken, lägg i grytan med rotfrukterna och sjud tills fisken är precis genomkokt, 3-5 minuter. Blanda i dill och räkor. Smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer:

  1. Precis som det ska va, allt-i-ett!!! Låter gott också o det är ju ett plus ;-) Vilka bra köks-hjälpredor du verkar ha. Jag hade nog gjort som lillasyster o nöjt mig efter att ha ätit tillräckligt med deg haha! Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram Anna

  2. Hittade grytan via google, jättegod! Trevlig blog kommer tillbaka :) Hälsn Karin

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.