Tjejtrippen

11/21/2010

Jaha, då var jag tillbaka i ett Kalmar som inte visar sig från sin bästa sida alls idag. Hur ruggigt får vädret vara egentligen?! Trippen till Karlskrona var mysig så klart. Fyra utschasade (tja nästa...) småbarnsmammor som släpps lösa för shoppning och annat trevligt kan bara bli bra.
Så shopping var just vad vi började lördagen med. Karlskrona är en liten stad, men har ändå en hel del trevliga butiker. Väldigt många inredningsbutiker framför allt. Så lite smått och gott att pryda hemmet med blev det. Julpyntet var framme i varje butik.



Och ett par änglavingar, för jag vet en liten tjej hemma hos oss som kan behöva ett par ;-) Det är samma tjej som har målat "fondväggar" på tre ställen i vardagsrummet, målat på två skåp, ett par stolar, en kudde, under bordet... Listan kan göras låååång.


Lunchen intogs på ett italienskt ställe, där jag åt casalinga di mare (tror det kallades så, men casalinga betyder tydligen hemmafru så jag vet inte...). Det var som en tjockare pizza. Jag hade föredragit en hälften så stor med dubbelt så mycket sallad till, men den var god.


Innan vi skulle åka iväg på kvällen show åt vi 2-rätters. Till förrätt tog gratinerade gröna musslor med provencalesmör och örtsallad. Mycket mumsigt.



Till varmrätt valde jag örtbakat lamm med hemlagad fond, rotfrukter och bärkapris. Serverad tillsammans med potatisgratäng med bacon och gräslök. Mycket gott. Dock var lammet lite för väl tillagat, men ett stort plus för krispiga rotfrukter.


Lotta och Fia delade på en ljuvlig chokladpafait och en ostbricka, men jag var alldeles för mätt...



Det var kul att komma till arenan som var proppfull med glada tjejer. Även om jag inte gillar "tjejhysterin" som uppkommer när de samlas i flock, dricker lite alkohol och blir som galna så fort en kille visar sig. Det som faktiskt balanserade upp showen bra var Måns Möller, som visade på stor självironi och humor. Och dessa duktiga dansare! Eftersom jag själv helt saknar taktkänsla eller dans i blodet älskar jag att titta på så bra dans.



Kvällen avslutades med en drink på efterfesten. Jag tycker det är kul att ge bartendern fria händer. Jag ville ha en drink som var mer sur än söt. Han tog bland annat någon av Bools-mixerna och champange och en massa is. Nja, det var synd på skumpan.


Slutet gott, allting gott. Hotellfrukost!!! De hade ett bra sortiment i buffén tycker jag. Men något jag undrar över är, när började man söta äggröran? Det har varit så på alla mina senaste hotellfrukostar.


Tack Lena, Lotta och Fia för en rolig helg!
Och så vill jag även passa på att tacka Lena - Alma Mater som gett mig en award. Tack snälla du!

14 kommentarer:

  1. Härligt med ett avbrott i vardagen. Sist vi åt hotellfrukost så var äggröran gjord på pulver och inte på riktigt ägg, inte gott alls...
    Så det var den drinken du menade, jo det låter som ett sorgligt sätt att servera skumpa på.

  2. Låter hur trevligt som helst! Skönt att komma iväg till en annan stad ibland och andas (även om man inte har barn).

    Kan tänka mig att de använder en färdig äggröra-mix som kanske inte smakar äkta.

  3. vila supersnuckiga änglavingar du har köpt!! vill ha!

    det låter för övrigt som att du har haft en grymt roligt helg! här har det varit riktigt bra, trots förkylning och allt därtill.

  4. Jag undrar, fick du mitt mail? Svara gärna för jag har en sak att prata om :)

  5. Härligt med tjejhelg! Hade velat vara i de där mången inredningsbutikerna! Men Ladies Night har jag klarat av att stå över hitintills, orkar inte med hönsgårdshysterin ;-)

  6. Vilken härlig helg! Shopping, mat, show och hotellfrukost, jag vill också! Vi ses om några timmar! :-)

  7. jag glömde ju fråga - hur går det med glöggen?!

  8. Jag var i väg på Ladies Night förra hösten, men även om det var bra sång så var det inget för mig. Bäst var själva utflykten som vi gjorde tillsammans tjejgänget.
    /Åsa

  9. Vad härligt det låter med en riktig tjejhelg!

  10. Vad kul att du varit i Karlskrona, här bor ju jag! ;-) Är nyfiken på att veta vilken restaurang ni åt på? Roligt att ni hade en trevlig övernattning här i den lilla staden. :-)

  11. Å va härligt!!! Vilka söta änglavingar sen, själv har jag en ängel tatuerad på ryggen... Ska gå in o lyssna på dig o Helena nu på webbradion ;-) Kram Anna

  12. Tack själv! Tack för en härlig blogg med roliga texter!
    Ja, tjejkvällen lät kul! Skulle jag behöve en :)

  13. Vad härligt det låter att du haft! Man vill inte alltid tillbaka till vardagen.

  14. Sååå mysigt!..
    Jag blev bjuden på Ladies night förra året, och det var superkul!
    Ha det bäst.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.