Har ekorrar dörr?

11/24/2010

Så kom snön även till Kalmar. Det var fyra stooora ögon som kikade ut genom (nästan alla) våra fönster idag. De var tvungna att titta ut åt flera håll för att se om det verkligen var sant. Straxt efter klockan 8 var två busungar i full mundering ute i snön och lekte. Deras mamma hade knappt hunnit få på sig några kläder. Än mindre äta upp frukosten. Milia tycket dock att det var synd att inte Magnus (det är vår ekorre) ville komma ut och leka i snön. Men Lowe sa att han säkert satt hemma med stängd dörr och åt nötter. Om han nu har någon dörr... Så funderades det en del kring det, om ekorrar har dörr. Hm...
Detta är en perfekt gryta för de dagar när man hellre är ute och kastar snöboll än inne och lagar mat. Det låter kanske som en tråkig gryta, men jag lovar ett par korvar smaksätter hela grytan. Så ta inte någon korv med menlös smak och gärna några med högt köttinnehåll.Kryddig korvgryta, 4 pers.
500 g kryddstarka korvar, i slantar (jag använde lammkorv från Wannborga)
300 g vitkål, strimlad
400-500 g krossade tomater
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
400 g blandade/valfria bönor (jag tog Zetas ekologiska mix med kikärtor, kidney och stora vita)

Stek korven och vitkålen i lite olja. Tillsätt tomatkrosset samt kryddorna och låt allt småputtra 5-10 minuter. Vänd ned bönorna. Klitteriklart! Det räcker med en god sallad till, men makaronimaffian fick även lite pastaskruvar.

8 kommentarer:

 1. Det där verkar inte dumt alls :)

  Jag älskar korvgrytor, att de dessutom ofta går fort och lätt att laga plus att barnen äter allt som innehåller korv gör ju inte det hela sämre.

  Ha det gott i snön

 2. Korvgryta och snö låter som en bra kombination. Tack för alla trevliga kommentarer jag får, synd bara att jag inte har tid att alltid kommentera tillbaka...

 3. korvgryta kan vara så himla gott emellanåt, speciellt såhär i vintertider :)

  ni kanske får bygga ett litet hus till magnus som han kan ha det varmt och gott i, som en fågelholk för ekorrar ;)

  och jag håller med dig, en mojito ska inte var söt, den ska vara fräsch och inte sötsliskig... då kan man ju lika gärna dricka alkoläsk om man vill ha sötslisk.

 4. Korvgryta är inte dumt! Ser riktigt gott ut!

  Gulligt namn på en ekorre:). Underbart med funderande barn!

 5. Jag älskar också korvgrytor, särskilt när snön yr som idag.

 6. grytor är grymt, speciellt nu när det börjar bli ordentligt kallt! här är det ganska mycket snö faktiskt, i alla fall för att vara göteborg. riktigt mysigt!

 7. Härliga ungar, underbara funderingar och god korvgryta. En härlig dag alltså.

 8. Perfekt med mat som går snabbt att göra och som dessutom är god. Härligt med barn som spritter av energi när det kommer snö. :-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.